Newsroom

Newsroom

Συζητήθηκε η αγωγή Καμμένου κατά Πετρουλάκη

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την αγωγή που έχει καταθέσει ο υπουργός Άμυνας κατά της ιστοσελίδας protagon.gr και του αρθρογράφου και σκιτσογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη, ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη λόγω άρθρου που αναρτήθηκε τ το 2015 με τίτλο «Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν».

5877912a1dc524b7078b468c

Η αγωγή στρέφεται και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας και κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη. Αρχικά ο κ. Καμμένος διεκδικούσε 2 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο κατά την έναρξη της διαδικασίας περιόρισε το ποσό της αποζημιωσης στις 100.000 ευρώ.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας από την πλευρά του Πάνου Καμμένου ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας ο οποίος υποστήριξε ότι τα γεγονότα που αφορούν στο πρόσωπο του Υπουργού Άμυνας είναι ψευδή, ενώ περιλαμβάνονται «συκοφαντικές και εξοντωτικές» αναφορές.

Από την πλευρά του Protagon κατέθεσε ο πρώην Υπουργός και Καθηγητής Νομικής Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών», τονίζοντας ότι «η κοινωνία θέλει να ασκείται κριτική για δημόσια πρόσωπα» και ότι «ο κ. Καμμένος δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι Υπ. Άμυνας και να έχει πολιτική ισχύ».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ανδρέας Πετρουλάκης επισήμανε πως τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου, προσθέτοντας ότι ήταν ένα άρθρο έκφρασης γνώμης και άσκησης κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ και εξ αντανακλάσεως στο πρόσωπο του Π. Καμμένου.

Η δικηγόρος του Υπουργού Άμυνας, και σύζυγος του, Έλενα Τζούλη, επισήμανε: «ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την Κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης» και τόνισε ότι οι εναγόμενοι αγνόησαν αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο και έχουν δικαιώσει τον Υπ. Άμυνας».

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…