Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να πάρει θέση σχετικά με τις αποκαλύψεις του ΚτΠ για τα ξαδέρφια Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ

Ανακοίνωση σχετικά με τις αποκαλύψεις που έκανε το πρωί της Κυριακής το koutipandoras.gr, σχετικά με την εμφάνιση των δύο πρώτων εξαδέρφων του Αντώνη Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

570a6b061dc52416708b4620

Σε αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Είναι πλέον ξεκάθαροι οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έκανε τα πάντα προκειμένου η λίστα που περιέχει χιλιάδες ονόματα υπόπτων για φοροδιαφυγή να παραμείνει στο σκοτάδι.»

Ζητά τέλος από τον νυν πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει επιτέλους ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα σχετικά με την παρουσία προσώπων από το στενό οικογενειακό κύκλο του τέως πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας», εκτός των άλλων, στη λίστα Λαγκάρντ εμφανίζονται και τα ονόματα δύο πρώτων εξαδέλφων του κ. Σαμαρά.

Είναι πλέον ξεκάθαροι οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έκανε τα πάντα προκειμένου η λίστα που περιέχει χιλιάδες ονόματα υπόπτων για φοροδιαφυγή να παραμείνει στο σκοτάδι.

Η πρακτική αυτή εκθέτει πλήρως όχι μόνο τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά την ίδια τη Νέα Δημοκρατία. Το ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας που παρείχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στους υπόπτους για φοροδιαφυγή είχε και στενά ιδιοτελή κίνητρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει επιτέλους να πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα.»

Παραδέχεται ο Γιάννης Παγίδας ότι βρίσκεται με συγγενικά του πρόσωπα στη λίστα Λαγκάρντ

Να θυμίσουμε ότι τις αποκαλύψεις για τη σχέση της οικογένειας Σαμαρά με τη λίστα Λαγκάρντ επιβεβαίωσε ο κ. Γιάννης Παγίδας, πεθερός του Αλέξανδρου Σαμαρά, του αδερφού δηλαδή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Παγίδας παραδέχεται ότι το όνομα του ιδίου, της κόρης του (συζύγου Αλέξανδρου Σαμαρά) και δύο ακόμα συγγενικών του προσώπων περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πεθερός του αδερφού του Αντώνη Σαμαρά απέστειλε σχετική επιστολή στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Στην επιστολή του, ο κ. Παγίδας αναγνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός άνοιξε σε άλλη τράπεζα, την Trade Development Bank, η οποία απορροφήθηκε από την HSBC, ενώ στηρίζει την επιστολή του στο επιχείρημα ότι ο λογαριασμός αυτός είναι μηδενικός.

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού