ΣΥΡΙΖΑ: Mόνο θυμηδία προκαλεί η "εκ παραδρομής λάθος ψήφος" της ΝΔ

Η «εκ παραδρομής λάθος ψήφος» από την παράταξη που ισχυρίζεται πως είναι έτοιμη να κυβερνήσει τη χώρα μόνο θυμηδία προκαλεί, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ, την ώρα που όλα τα κόμματα συμφωνούσαν στην Ολομέλεια της Βουλής με την τροπολογία Μηταφίδη για την απόδοση ιθαγένειας σε κατιόντες συγγενείς Ελλήνων Εβραίων που την απώλεσαν την περίοδο της Κατοχής, ψήφισε «παρών».

58a211801dc5242d618b4859

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, χρειάστηκε 185 λέξεις για να ζητήσει συγγνώμη από τους Εβραίους συμπολίτες για το αντισημιτικό του παρελθόν.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. χρειάστηκε 1.682 λέξεις στην ομιλία του για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη.

Και το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. χρειάσθηκε 14 ώρες και 333 λέξεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αρκούσε, όμως, μόνο μια λέξη για να αναδειχθεί η υποκρισία τους: Παρών.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και δεν γνωρίζουμε τι μεσολάβησε στο παρασκήνιο μεταξύ της ακροδεξιάς συνιστώσας και των υπόλοιπων συνιστωσών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η «εκ παραδρομής λάθος ψήφος» από την παράταξη που ισχυρίζεται πως είναι έτοιμη να κυβερνήσει τη χώρα μόνο θυμηδία προκαλεί.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Για μία ακόμα φορά, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Το Κόμμα που συγκυβερνά με τον γνωστό για τα αντισημιτικά του σχόλια, κ. Καμμένο, κάνει κήρυγμα περί αντισημιτισμού. Θράσος χωρίς μέτρο…», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς σημειώνει πως το ζήτημα της υπηκοότητας των κατιόντων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος έχει ρυθμιστεί, κατά μείζονα τρόπο, από νόμο του 2011, επί υπουργίας κ. Χάρη Καστανίδη, τον οποίο είχε υπερψηφίσει η Νέα Δημοκρατία.

Σχετικά με τη χθεσινή τροπολογία, η Νέα Δημοκρατία προσθέτει πως εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της, κάτι που αποτυπώνεται με σαφήνεια στα πρακτικά της Βουλής από την τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Παραθέτει επ’αυτού τα συγκεκριμένα αποσπάσματα από τα πρακτικά:

«ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Μια αναφορά θα κάνω, απλώς για να ξέρουν τη στάση μας, για την τροπολογία που έχει καταθέσει – και ευτυχώς είναι και παρών εδώ – ο κ. Μηταφίδης. Επειδή, σε εμάς τουλάχιστον, δεν έχει έρθει εις γνώσιν μας κάποια θεσμική πρόταση από πλευράς της εβραϊκής κοινότητας ή από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, πρέπει πραγματικά να μας πείτε γι’ αυτό, για να μη βρεθεί κανείς κακοπροαίρετος να πει ότι είναι «φωτογραφική» η συγκεκριμένη τροπολογία”.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: “Έγινε σε συνεργασία με την ισραηλινή κοινότητα…”.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Εντάξει, απλώς, σαν παράταξη, δεν μας έχει έρθει. Εμείς θα είμαστε θετικοί, εφόσον υπάρχει αυτό το θεσμικό αίτημα”.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: “Και είναι και αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης”.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Μάλιστα, εντάξει. Ύστερα απ’ αυτήν τη διευκρίνιση, εμείς είμαστε θετικοί”.»

Ωστόσο, προσθέτει πως «μέσα σε ένα κυκεώνα τροπολογιών της Κυβέρνησης και των στελεχών της», η ψήφος της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς εκ παραδρομής, κατεγράφη ως παρών, παρά τη σαφώς διατυπωμένη σύμφωνη γνώμη της.

«Τέλος, αφού θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνη που αναγνώρισε το Κράτος του Ισραήλ το 1990 – σε αντίθεση με τα Κόμματα της Αριστεράς της εποχής εκείνης – να επισημάνουμε ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επισυνάπτει εκείνη την ομιλία του κ. Μητσοτάκη «η οποία αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους απελπισμένους γκεμπελίσκους της Κυβέρνησης».

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.