ΣΥΡΙΖΑ: Η επιτυχής έκβαση του διαγωνισμού εκθέτει τη ΝΔ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία «διέψευσε πανηγυρικά και εξέθεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδίως τη Ν.Δ».

57c9bb851dc524cb3b8b4573

Κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση «να πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε κανείς εργαζόμενος που θα βρεθεί σε καθεστώς επισφάλειας ή ανεργίας, έστω και προσωρινά, μέχρι τη συνολική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, να μην μείνει απροστάτευτος».

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η Κουμουνδούρου ζητεί πρωτοβουλίες αρωγής, ενίσχυσης και στήριξης.

«Η υπεράσπιση του κράτους δικαίου, η ενίσχυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ, καθώς και η εμβάθυνση της δημοκρατίας αποτελούν κεντρικούς πυλώνες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει η Κουμουνδούρου, η οποία χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες «πρώτο, ουσιαστικό βήμα για την αλλαγή σελίδας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, μετά από δεκαετίες παρανομίας και ασυδοσίας».

«Μετά από έναν αδιάβλητο, αντικειμενικό διαγωνισμό, με υψηλότατο τίμημα υπέρ του Δημοσίου, η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να κάνει ό, τι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν θέλησαν, είτε δεν κατόρθωσαν, είτε δεν διανοήθηκαν καν να πράξουν. Η επιτυχής έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας διέψευσε πανηγυρικά και εξέθεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδίως τη Ν.Δ., η οποία μέχρι και την τελευταία στιγμή έδινε μάχες υπέρ της διαπλοκής», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει:

«Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, να το πάρουν πια απόφαση ότι η εποχή της κυριαρχίας του “τριγώνου της διαπλοκής” έλαβε τέλος, και να πάψουν να παρακωλύουν την διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ».

Συνεχίζοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Όσο για τους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς, όσοι κραυγάζουν υπέρ χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο, όσοι οδήγησαν στην ανεργία και την ανέχεια, με την πολιτική τους, μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, ας μην υποκρίνονται. Θυμόμαστε τη σιωπή τους όταν εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απολύονταν ή έμεναν επί μήνες απλήρωτοι».

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, η σημερινή κυβέρνηση «αποδεικνύει καθημερινά και έμπρακτα ότι προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων». Τονίζει επίσης ότι τέθηκε ως ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση και τη λειτουργία των σταθμών ένας μίνιμουμ αριθμός θέσεων εργασίας, αλλά και η απαρέγκλιτη τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας σε έναν τομέα όπου -συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ- «η ασυδοσία και η παραβίαση των δικαιωμάτων είναι καθημερινό φαινόμενο. Πράγμα που ενόχλησε κάποιους σημερινούς καναλάρχες, οι οποίοι κάθε άλλο παρά υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των εργαζομένων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων