Newsroom

Newsroom

Συρία: Σφοδρές μάχες στα βορειοανατολικά της Δαμασκού

Σφοδρές μάχες μεταξύ του στρατού και των ανταρτών βρίσκονται σε εξέλιξη στα βορειοανατολικά της Δαμασκού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συριακή πολεμική…

syria2 1

Σφοδρές μάχες μεταξύ του στρατού και των ανταρτών βρίσκονται σε εξέλιξη στα βορειοανατολικά της Δαμασκού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συριακή πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει θέσεις ανταρτών. Όπως αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον επτά αντάρτες έχουν σκοτωθεί από αυτές τις αεροπορικές επιδρομές και από βλήματα όλμων που έπεσαν στο Τζομπάρ.

Οι συγκρούσεις εντάθηκαν στην περιοχή αυτή, μετά την επίθεση ενός Ιορδανού βομβιστή αυτοκτονίας, μέλους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, ο οποίος ανατινάχτηκε στις 9 Φεβρουαρίου σκοτώνοντας 32 στρατιώτες.

Οβίδες όλμων έπεσαν επίσης στην κοινότητα Καμπούν, στα βόρεια του Τζομπάρ, όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος εξαπέλυσαν επίθεση και στο χωριό Χίρμετ αλ Νάκους, στην επαρχία Χάμα, με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επαρχία Ιντλίμπ, στα βόρεια της χώρας, πέντε παιδιά σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στα τρία χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος στη Συρία, εξαιτίας του οποίου χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και αναζήτησαν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό