Συρία: Οι αντάρτες καίνε τα λεωφορεία που θα απομάκρυναν τους αμάχους

Επίθεση σε λεωφορεία που θα χρησιμοποιούνταν για την απομάκρυνση άρρωστων και τραυματισμένων ανθρώπων από τα περικυκλωμένα χωριά, πραγματοποίησαν Σύροι αντάρτες.

5856ad0c1dc5243e2e8b45f2

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την κρατική συριακή τηλεόραση οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε λεωφορεία που θα απομάκρυναν τους αμάχους από τα χωριά Αλ-Φούα και Κεφράγια που έχουν περικυκλωθεί από τους Σύρους αντάρτες.

Ορισμένα λεωφορεία και οχήματα του Ερυθρού Σταυρού, κατάφεραν να φτάσουν στις εισόδους των χωριών, που είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, όμως πυρπολήθηκαν καθ’ οδόν. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως οι τζιχαντιστές της Τζαμπχάτ Φατάχ αλ-Σαμ, το πρώην Μέτωπο αλ-Νούσρα, εμπόδιζαν λεωφορεία να εισέλθουν στα δύο χωριά.

Νωρίτερα, κυβέρνηση και αντάρτες είχαν συμφωνήσει για την εκκένωση του ανατολικού Χαλεπιού. Το αντάλλαγμα θα ήταν η απομάκρυνση ανθρώπων από τα χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια που έχουν περικυκλώσει οι αντάρτες. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, περίπου 1.200 άμαχοι θα απομακρύνονταν από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, ενώ ο ίδιος αριθμός αμάχων θα απομακρυνόταν από τα δύο χωριά.

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…