Newsroom

Newsroom

Συνταγές του φθινοπώρου: Σπιτική μαρμελάδα ρόδι

Το ρόδι ξεχωρίζει ανάμεσα στα φρούτα για το υψηλό αντιοξειδωτικό του περιεχόμενο. Σας προτείνουμε ένα ακόμη τρόπο για να το…

spitikh marmelada rodi

Το ρόδι ξεχωρίζει ανάμεσα στα φρούτα για το υψηλό αντιοξειδωτικό του περιεχόμενο. Σας προτείνουμε ένα ακόμη τρόπο για να το εντάξετε στη διατροφή μικρών και μεγάλων.

Υλικά
Περίπου 1 κιλό ρόδια
Χυμό από ½ λεμόνι
1 ½ ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρόδια στον αποχυμωτή και βγάζουμε 2 ποτήρια του νερού χυμό ρόδι. Κρατάμε 2 ρόδια και τα καθαρίζουμε ώστε να μαζέψουμε μόνο τα σποράκια. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το χυμό και τα σποράκια από τα ρόδια για περίπου 10 λεπτά ώστε να μειωθούν κάπως τα υγρά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει τη μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…