Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: "Ξεκάθαρη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας" στους Φούρνους Ικαρίας

Η μια τουρκική πρόκληση διαδέχεται την άλλη στο Αιγαίο.

594bafbf1dc524ce088b48b0

Αυτή τη φορά, οι Τούρκοι επιχειρούν να ακυρώσουν ελληνική επιστημονική έρευνα στους Φούρνους Ικαρίας.

Ειδικότερα, όπως γράφει σε ρεπορτάζ του στο newsbeast.gr ο Μαρίνος Γκασιάμης, με την Navtex 640/17 που εξέδωσε χθες το απόγευμα ανακοινώνει πως ο ελληνικός σταθμός που εξέδωσε την Navtex 348/17 δεν είναι εξουσιοδοτημένος και ως εκ τούτου η συγκεκριμένη ενημέρωση είναι άκυρη.

Τί έλεγε όμως η ελληνική navtex; Προειδοποιούσε όλους τους ναυτιλομένους για επιστημονικές έρευνες στην περιοχή που συμπεριλαμβάνεται μέσα στις συντεταγμένες που έχει δώσει.

Κοιτάζοντας βέβαια τις συντεταγμένες διαπιστώνει κανείς πως η Ελληνική πλευρά απλά έβγαλε μια navtex με συντεταγμένες μέσα στις οποίες είναι…οι Φούρνοι. Απόλυτα λογικό δηλαδή και νόμιμο. Η Τουρκία όμως δεν δέχεται ούτε αυτό! Αμφισβητεί δηλαδή την κυριαρχία της Ελλάδας ακόμα και στους Φούρνους Ικαρίας.

Η Αθήνα εξέδωσε άμεσα νέα Navtex. Την με αριθμό 349/17 με την οποία επισημαίνεται πως το τουρκικό έγγραφο είναι άκυρο καθώς μεταδίδεται από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό. Η Ελληνική Navtex πηγαίνει δε ένα βήμα πιο πέρα και σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο τονίζει πως αυτή η τουρκική κίνηση «αποτελεί ξεκάθαρη αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας».

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…