Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους στη Δυτική Αττική

Σε εξέλιξη η επιχείρηση ανεύρεσης των αγνοούμενων στη Δυτική Αττική ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 19. Την ίδια ώρα τα τεχνικά κλιμάκα έχουν πραγματοποιήσει περίπου 770 ελέγχους με 650 κτήρια να χρήζουν αποκατάστασης. Με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους προσπαθώντας να σώσουν ό,τι μπορούν από τις περιουσίες τους, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε τα σημεία στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πλημμυροπαθείς.

5a10907e1dc52401668b48bb

Ακόμα ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα στους 19.

Η επιχείρηση ανάσυρσης έγινε σε χώρο κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, με μεγάλη προσοχή, διότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει διαρροή προπανίου.

Δύο ακόμη σοροί, ενός 59χρονου και ενός 29χρονου, εντοπίστηκαν από πλωτό του Λιμενικού στον κόλπο της Ελευσίνας, ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο για νεκροψία – νεκροτομή. Η μία από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε δύσβατο σημείο στον βυθό της θάλασσας και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων αποστολών προκειμένου να ανασυρθεί.

Η κακοκαιρία που έπληξε όλη την Ελλάδα, μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία στη δυτική Αττική, που θρηνεί 19 νεκρούς, ενώ ακόμη 6 άτομα αγνοούνται.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, πρόκειται για τις σορούς δύο ανδρών, ηλικίας περίπου 50 – 55 ετών, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Γιόβας, ο νεκρός εντοπίστηκε εντός επιχείρησης στην Μάνδα Αττικής και αυτή την στιγμή γίνονται ενέργειες να ανασυρθεί. Καθώς υπάρχει διαρροή αερίου, όπως διευκρίνισε ο κύριος Γιόβας, η ανάσυρση είναι δύσκολη και δεν μπορούν οι πυροσβέστες να χρησιμοποιήσουν ειδικά εργαλεία, ενώ ο χώρος της επιχείρησης είναι γεμάτος λάσπη και φερτά υλικά.

Πάντως μέχρι στιγμής όπως είπε δεν γνωρίζουν αν είναι ένας από τους έξι αγνοούμενος, ενώ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής απέκλεισε ότι πρόκειται για τον αγνοούμενο οδηγό του φορτηγού, αφού η θέση που βρέθηκε το πτώμα παραπέμπει σε εργαζόμενο στην επιχείρηση.

Συνεχίζονται οι έρευνες στις λάσπες

Στα τέσσερα άτομα που αγνοούνταν, προστέθηκαν και δύο άνδρες στην περιοχή της Μάνδρας. Πρόκειται για έναν κυνηγό, ενώ ο δεύτερος βρισκόταν σε μια καντίνα, που σύμφωνα με συγγενείς τους δεν έχουν δώσει έως τώρα σημεία ζωής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι αγνοούμενοι βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε σε οχήματα στην εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ξεκίνησε η κακοκαιρία.

Μόνο στην περιοχή της Μάνδρας η Πυροσβεστική δέχθηκε χθες 250 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Επιπλέον, άλλες 70 κλήσεις δέχθηκε από την Αθήνα και την Αίγινα και 350 από την Κατερίνη.

Δώδεκα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας μιας γυναίκας είναι πιο σοβαρή και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Αυτοψίες από τεχνικά κλιμάκια – Πάνω από 600 κτίρια χρήζουν αποκατάστασης

Στις 770 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου

-Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.

-Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Τα σημεία που μπορούν να απευθύνονται οι πλημμυροπαθείς

Για τα σημεία στα οποία θα πρέπει να απευθύνονται οι πολίτες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Δυτικής Αττικής ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής.

Για ανάγκες σίτισης οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:

Στη Νέα Πέραμο: στο Κοινοτικό Κατάστημα (οδός 25ης Μαρτίου 11), τηλ.: 22960-32640 και 34520

Στη Μάνδρα: στο Δημαρχείο (οδός Στρατηγού Νικολάου Ρόκκα 45), τηλ.: 2132014900-950-951-945

Για ανάγκες στέγασης οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:

Στους κατά τόπους Δήμους.

Για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:

Στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 78 – Ελευσίνα

Τηλ. Επικ/νιας: 213 2047088 / 086

Ήδη, πραγματοποιούνται σχετικές αυτοψίες από συνεργεία (10 κλιμάκια) της Περιφέρειας Αττικής.

Λοιπά σημεία ενημέρωσης και εξυπηρέτησης πολιτών και πληγέντων:

Στους κατά τόπους Δήμους.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…