Newsroom

Newsroom

Συνέντευξη με τον Τσολιά της Ελληνοφρένειας στα γουναράδικα, στο Docville,την Κυριακή με το Documento

Ο κατά κόσμον Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης δηλώνει πιο οργισμένος και ετοιμοπόλεμος από ποτέ δίνοντας το σύνθημα: «ΓΑΜΑΤΕ τους ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ»! (χωρίς να διευκρινίζει ποιους) ενώ αποκαλύπτει τους λόγους που κόπηκε η «Ελληνοφρένεια» από τον Alpha.

5a63070f1dc52407098b457e

-O βραβευμένος με BAFTA βρετανός σκηνοθέτης Τζο Ράιτ, δημιουργός της ταινίας «Η πιο σκοτεινή ώρα» που σαρώνει όπου κι αν παίζεται και θα βρεθεί στις υποψηφιότητες των φετινών όσκαρ, μιλάει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για τον Ουίνστον Τσόρτσιλ (««Ο Τσόρτσιλ ήταν από τους τελευταίους μεγάλους ηγέτες»), τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό και την ερμηνεία του Γκάρι Ολντμαν ο οποίος «έχει πετύχει το τέλειο εδώ».

-Το Documento συνθέτει το διήγημα της φρίκης του Ολοκαυτώματος από μαρτυρίες επιζησάντων από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η αφορμή για την επιστροφή στους κατά Αλμπέρτο Ναρ «μαύρους καιρούς των ερμητικών βαγονιών και των κίτρινων άστρων» είναι οι εκδηλώσεις που γίνονται αυτή την εβδομάδα στην Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου).

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος γράφει στο Documento για την πορεία ενός χώρου που ξεκίνησε πριν από δύο δεκαετίες. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και ιδρυτής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου ξεδιπλώνει τις μνήμες της εικοσαετούς πορείας του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, ενός από τα πιο ζωντανά θεατρικά κύτταρα της Αθήνας.

-Ο Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Τομ Βολφ σε συνέντευξη του στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη αναφέρεται στο σπάνιο ανέκδοτο υλικό που έπεσε στα χέρια του πριν από λίγα χρόνια και του έδωσε τη δυνατότητα να φτιάξει το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ «Maria by Callas» (όπου η ίδια η καλλιτέχνιδα μιλάει σε πρώτο πρόσωπο για την ιστορία της) τονίζοντας ότι «η δική μας Κάλλας είναι η λαμπερή τραγουδίστρια της όπερας αλλά και ο σκοτεινός άνθρωπος που έχει πληγεί από τη μοίρα σε τραγικό βαθμό»

-O διεθνής χορογράφος Γιάννης Μανταφούνης βρίσκεται στην Αθήνα για να σκηνοθετήσει το «Mayabuff», μια σκηνική σύνθεση πάνω στο «Μυστήριο μπουφ» του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι και μιλάει στη Στέλλα Χαραμή τόσο για το έργο όσο και για τις «στερήσεις» του καλλιτέχνη: «Δεν είναι γοητευτική ζωή του καλλιτέχνη – δεν έχεις χρόνο ούτε να φλερτάρεις».

-O Γιώργoς Αλλαμανής επιστρέφει στα παλιά κι εντοπίζει θραύσματα μνήμης από τις πρώτες εμφανίσεις των Μουσικών Ταξιαρχιών, που έδωσαν το σπέρμα του καλλιτεχνικού αφοπλισμού του Τζίμη Πανούση, δηλαδή της δημόσιας αποδοχής του ως εθνικού γελωτοποιού, πρόσφορου και για αποθέωση και για δαιμονοποίηση.

-Ο γνωστός standup comedian Γιώργος Χατζηπαύλου σε συνέντευξη του στην Αφροδίτη Ερμίδη μιλάει για το «Comedy club για παιδιά», μια πρωτότυπη παράσταση που αντιμετωπίζει τους ενήλικες σαν παιδιά αλλά και τα παιδιά σαν ίσους προς τους γονείς τους.

-«Η Μόσχα τον χειμώνα σκεπάζεται από ένα λευκό πέπλο, όμως χάρη στην εκπληκτική οργάνωση και τη στρατιά ανθρώπων και μηχανημάτων που επιστρατεύονται η ζωή δεν σταματάει ούτε λεπτό. Δεν ενοχλεί τόσο το κρύο όσο η διαρκής συννεφιά που κρύβει τον ήλιο για μήνες». Οι παραπάνω φράσεις ανήκουν στον Κώστα Χατζηχρήστο, Head Performance Specialist της μπασκετικής CSKA, που ζει εδώ και τέσσερα χρόνια στη ρωσική πρωτεύουσα.

Social Hackers Academy (ένα σχολείο που διδάσκει προγραμματισμό σε πρόσφυγες και ανέργους χωρίς χρηματικό αντίτιμο) δίνει μαθήματα με το βλέμμα στο μέλλον και ο διαχειριστής της Δαμιανός Βαβανός αναφέρει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη ότι «Μόλις κάποιος ενταχτεί στην ομάδα μας λειτουργούμε συλλογικά και βοηθητικά. Υπάρχουν ειδικοί σύμβουλοι, επαγγελματίες που δημιουργούν για τους συμμετέχοντες προφίλ στο LinkedIn, ενώ ήδη κάποιες εταιρείες μας έχουν προσεγγίσει για τους μαθητές μας».


«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…