Newsroom

Newsroom

13,7 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς στη Σιγκαπούρης του συνεργάτη του Άκη, Αντώνη Κάντα

Με ένταλμα του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή συνελήφθη ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών την περίοδο 1996 – 2002 Αντώνης Κάντας. Σε λογαριασμό του, βρέθηκαν,…

kantas

Με ένταλμα του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή συνελήφθη ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών την περίοδο 1996 – 2002 Αντώνης Κάντας. Σε λογαριασμό του, βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 13,7 εκατομμύρια δολάρια τα οποία φέρονται να συνδέονται με τις άγνωστες ακόμη και σήμερα διαδρομές του μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Αντώνης Κάντας εμφανίζεται σε έγγραφο της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, το οποίο έφθασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ως διαχειριστής λογαριασμού ύψους 13.700.000 δολαρίων σε τράπεζα της Σιγκαπούρης. Τα χρήματα, σύμφωνα με πόρισμα, έφθασαν στην τράπεζα μέσω δυο off shore εταιριών. Ο Αντώνης Κάντας αναφέρεται χαρακτηριστικά ως «Beneficial owner» του λογαριασμού αυτού.

Ποιος είναι ο Κάντας 

Ο συλληφθέντας Αντώνης Κάντας έχει διατελέσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου, και ιεραρχικά βρισκόταν  κάτω από τον Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.  Ο Κάντας είχε συλληφθεί και τον περασμένο Σεπτέμβριο, για ποσό 500 χιλιάδων ευρώ το οποίο είχε βρεθεί σε λογαριασμό του και σχετιζόταν με το εξοπλιστικό πρόγραμμα “Ερμής 2”, το οποίο αφορούσε επέκταση του επικοινωνιακού προγράμματος Στρατού, ωστόσο τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.  

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…