Newsroom

Newsroom

Συνελήφθη ο μακελάρης του κλαμπ Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Reina την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

587d71ac1dc524181d8b4a20

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη στη συνοικία Esenyurt. Κατά την επίθεση, λίγα λεπτά μετά από την αλλαγή του έτους, έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 69. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ, ο μακελάρης βρισκόταν μαζί με τον γιο του, τη στιγμή της σύλληψής από αστυνομικούς. Το όνομά του είναι Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ. Στο διαμέρισμα όπου συνελήφθη βρίσκονταν ακόμα ένας άνδρας από το Κιργιστάν, στον οποίο ανήκε το σπίτι, και τρεις γυναίκες, που συνελήφθησαν επίσης.

Σημειωτέον ότι το σπίτι βρισκόταν περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από το κλαμπ Reina.


Ο Ουζμπέκος τρομοκράτης οδηγήθηκε στα γραφεία της ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη για ανάκριση.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Μασαρίποφ παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνος που είχε διαφύγει από τη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρότημα κατοικιών, μαζί με τον 4χρονο γιο του. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά εκείνος κατάφερε να διαφύγει, λίγο πριν την εισβολή στις κατοικίες.


(στη φωτογραφία ο άνδρας από το Κιργιστάν που συνελήφθη μαζί με τον φερόμενο ως δράστη)

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, συνεχάρη την τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη του Μασαρίποφ. “Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους”. ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…