Newsroom

Newsroom

Συνελήφθη ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης

Συνελήφθη ο εφοπλιστής και βασικός μέτοχος του τηλεοπτικού δικτύου της HellasNet Γιάννης Καραγιώργης καθώς εναντίον του υπήρξε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από ολλανδό εισαγγελέα, για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της δόλιας πτώχευσης.

57ee427b1dc5240c158b457e

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καραγιώργης -ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας- ήταν το 2010, μέτοχος σε εταιρεία γαλακτοκομικών, πούλησε ωστόσο το μερίδιό του περίπου έναν χρόνο μετά, παύοντας να έχει οποιαδήποτε συμμετοχή. Λίγο καιρό αργότερα η εταιρεία πτώχευσε.

Από το ολλανδικό κράτος ορίστηκε σύνδικος πτώχευσης ο οποίος διαβίβασε τα στοιχεία της έρευνάς του για την εν λόγω εταιρεία στον εισαγγελέα, ο οποίος βασιζόμενος στα στοιχεία της ολλανδικής πλευράς άσκησε δίωξη θεωρώντας ότι η πτώχευση ήταν δόλια και εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γιάννη Καραγιώργη, καθώς επρόκειτο για πολίτη άλλης ευρωπαϊκής χώρας.

Ο εφοπλιστής από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι δεν είχε γνώση ούτε της δίωξης ούτε του εντάλματος, ενώ τώρα που του γνωστοποιήθηκε η υπόθεση προτίθεται να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στην ολλανδική Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Καραγιώργη

«Το 2010 ανέπτυξα επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ολλανδία με συνεταίρους Ολλανδούς πολίτες. H δραστηριότητα αφορούσε επένδυση σε γαλακτοβιομηχανία της Ολλανδίας, η οποία δυστυχώς πτώχευσε το 2011. Από το ολλανδικό κράτος ορίστηκε σύνδικος πτώχευσης, γεγονός το οποίο εγώ αγνοούσα. Εν συνεχεία, ο σύνδικος, χωρίς ουδέποτε να με καλέσει, διαβίβασε τα στοιχεία της υπόθεσης στην ολλανδική εισαγγελία. Ο αρμόδιος εισαγγελέας, χωρίς και πάλι να με καλέσει για να δώσω εξηγήσεις, άσκησε δίωξη και εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, θεωρώντας με ως πρόσωπο άγνωστης διαμονής, γεγονός το οποίο ασφαλώς δεν ισχύει, αφού τυγχάνω γνωστό πρόσωπο, με γνωστές επαγγελματικές δραστηριότητες και με γνωστή διεύθυνση. Με βάση το εν λόγω ένταλμα, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα, όπως και όλης της διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε σε πλήρη άγνοιά μου και χωρίς ποτέ να έχω δώσει έστω μία κατάθεση, επήλθε η τυπική σύλληψή μου, ώστε να παρουσιασθώ ενώπιον των ολλανδικών αρχών.

Είναι δεδομένο, ότι δεν στοιχειοθετούνται ούτε οι λόγοι για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, αλλά ούτε, και πολύ περισσότερο, οι αναγγελλόμενες κατηγορίες, τις οποίες θα αντικρούσω στα πλαίσια του Νόμου, όταν μου γνωστοποιηθούν.

Σεβόμενος πλήρως τους νόμους και χωρίς να βαρύνομαι με οποιαδήποτε παράνομη πράξη, θα παράσχω τις εξηγήσεις μου ενώπιον κάθε αρμόδιας δικαστικής αρχής».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…