Newsroom

Newsroom

Συνέλαβαν έμπορο ναρκωτικών, συνέταιρο του συνομιλητή του Αυγενάκη

Συνελήφθη ο συνέταιρος του Παναγιώτη Μπαμπάμτση – συνομιλητής του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη- Μανώλης Παπουτσάκης, καταδικασμένος για εμπορία ναρκωτικών.

59fb2ef81dc5248c6c8b457d

Ο Παπουτσάκης ήταν από τον Μάρτιο του 2017 φυγόποινος αφού είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη για εμπορία ναρκωτικών μαζί με ένα ακόμα μέλος της ομάδας Μπαμπάμτση, τον Σωκράτη Πρίφτη ο οποίος εκτίει ποινή ισοβίων στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο φυγόποινος συνελήφθη έξω από σχολείο της Αθήνας όπου είχε πάει για να πάρει το παιδί του.

Ο Παπουτσάκης, μαζί με τον Μπαμπάμτση και τον Γιάννη Στασινόπουλο, αποτελούν τους πραγματικούς διαχειριστές του χρυσού της Τήνου που προέρχεται από τα τάματα των πιστών. Με την άδεια του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, Δωρόθεου εξάγουν τα τάματα και στη συνέχεια επιστρέφουν στη Μητρόπολη πλάκες χρυσού, διαδικασία που είναι εκτός οποιουδήποτε ελέγχου.

Η σύλληψη του Παπουτσάκη και η αποκάλυψη ότι η ομάδα με την οποία συνομιλούσε ο Λευτέρης Αυγενάκης κάνει εμπόριο ναρκωτικών, θέτει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί για το θέμα του γραμματέα του κόμματος και για τις σχέσεις του με ποινικούς.

Ποιος είναι ο Μανώλης Παπουτσάκης

Ο Μανώλης Παπουτσάκης, συνέταιρος του Παναγιώτη Μπαμπάμτση, του εκβιαστή με τον οποίο συνομιλεί ο Λευτέρης Αυγενάκης, έχει καταδικαστεί, όπως γράψαμε ήδη, σε 14 χρόνια κάθειρξη για εμπορία ναρκωτικών τον Μάρτιο του 2017. Έκτοτε ήταν φυγόποινος. 

Ο Παπουτσάκης ήταν στην πραγματικότητα η αιτία που καταγράφηκε από τον κοριό της ΕΥΠ η δραστηριότητα του Μπαμπάμτση και οι σχέσεις με τον γραμματέα της ΝΔ.

Το Τμήμα Ερευνών του ΣΔΟΕ, είχε εντοπίσει πως ο Παπουτσάκης συνομιλούσε με ομάδα εμπόρων ναρκωτικών, παρέχοντας μάλιστα εξυπηρετήσεις για καθάρισμα υποθέσεων στη Δικαιοσύνη. Μετά από αίτημα στην Εισαγγελία, το τηλέφωνο του Παπουτσάκη μπήκε υπό παρακολούθηση, όπως και αυτό του Μπαμπάμτση.

Από τις παρακολουθήσεις προέκυψε πως ο Μανώλης Παπουτσάκης, έκανε εμπορία υδροπονικής κάνναβης, την οποία καλλιεργούσε η ομάδα του στο Μαρτίνο της Φθιώτιδας. Επίσης από τις καταγραφές προέκυψε πως ο Παπουτσάκης μαζί με το Μπαμπάμτση και τον Γιάννης Στασινόπουλο, ήταν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες εταιρείας η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση του χρυσού από τα τάματα των πιστών στην Παναγία της Τήνου. Η εταιρεία αυτή η οποία εμφανιζόταν σε όνομα άλλου προσώπου, έπαιρνε τα τιμαλφή από τα τάματα, τα έλιωνε στην Τουρκία και επέστρεφε στην Μητρόπολη της Σύρου πλάκες χρυσού. Όπως παραδέχεται στις συνομιλίες του ο Παπουτσάκης, η εταιρεία αυτή πήρε τη δουλειά φαινομενικά με διαγωνισμό, αλλά στην πραγματικότητα μέσω γνωριμιών του Μπαμπάμτση με τη Μητρόπολη της Σύρου.

Είναι άγνωστο, μέσω ποιάς λογικής, η εταιρεία παίρνει τιμαλφή από την Τήνο και επιστρέφει ποσότητες καθαρού χρυσού μέσα από μια αναλογία που δεν έχει καμία βάση. Δηλαδή πώς γίνεται να ζυγίζουν τιμαλφή και στη συνέχεια να συμφωνούν ότι επιστρέφουν ποσότητες καθαρού χρυσού, πριν γίνει οποιαδήποτε ανάλυση που να δικαιολογεί τα συγκεκριμένα νούμερα.

Σε μια από τις συνομιλίες που αποκάλυψε την Κυριακή το Documento, φαίνεται πως οι τρεις συνέταιροι, παραδέχονται πως η εταιρεία που έχουν παρανόμως κάνει τη διαδικασία. Όταν μάλιστα υπάρχει κάποια στιγμή εμπλοκή στο τελωνεία με την εισαγωγή του καθαρού χρυσού, κινητοποιούνται και δηλώνουν πως συνομιλούν με τον Μητροπολίτη της Σύρου Δωρόθεο, ο οποίος αναλαμβάνει (με βάση όσα λένε) να τους λύσει το πρόβλημα, έναντι μίζας.

Τόσο ο Παπουτσάκης όσο και οι συνέταιροί του Μπαμπάμτσης και Στασινόπουλος, καταγράφονται να θέλουν να εξοντώσουν τον Βαξεβάνη, μετά μάλιστα από συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Δωρόθεο, γιατί με δημοσίευμά στο HOT DOC το Νοέμβριο του 2015, είχε αποκαλύψει τη σχέση της λαθρεμπορίας χρυσού με τη διαχείριση των ταμάτων της Τήνου.

Ο Γιάννης Στασινόπουλος, ο τρίτος των συνεργατών του Μπαμπάμτση, είναι αυτός που διοργανώνει εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει σύσσωμη η ΝΔ, με προεξέχοντες τη Ντόρα Μπακογιάννη, το Λευτέρη Αυγενάκη, τη Σοφία Βούλτεψη, τον Θάνο Πλεύρη αλλά και την κυρία Λίνα Στουρνάρα. Η νέα εξέλιξη της σύλληψης ενός εμπόρου ναρκωτικών που συγχρωτίζεται μαζί με την παρέα του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημιουργεί ένα ακόμη θέμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος σιωπά.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…