Συνάντηση Τσίπρα – Παυλόπουλου: "Δεν νοούνται εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας"

Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο είχαν Τσιπρας και Παυλόπουλος, θέτοντας στο επίκεντρο της συζήτησης την αρραγής γραμμή όλων των πολιτικών δυνάμεων -όπως αυτή προέκυψε από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Μαξίμου- για το Κυπριακό. «Υπάρχει συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας.

5874d23a1dc524b14a8b46c2

Έπειτα από το μπαράζ συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς -πλην της Χρυσής Αυγής- για το μείζον θέμα του Κυπριακού, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει διεξοδικά για το αποτέλεσμα των επαφών του. Ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε την κοινή εθνική γραμμή που προέκυψε εν όψει της κρίσιμης Συνόδου της Γενεύης, με το κύριο επιχείρημα της ελληνοκυπριακής πλευράς να στηρίζεται στις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου, αφού η Κύπρος αποτελεί μέλος της ΕΕ.

«Υπάρχει συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων και υποστήριξη πάγιων θέσεων σε σχέση με την αποφασιστικότητά μας να βρούμε δίκαιη λύση και να υπερασπιστούμε θέσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και την ιδιότητα της Κύπρου ως μέλος της Ε.Ε.» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι «εφοδιασμένος με στέρεη γραμμή που στηρίζουν το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Κύπρο».

Τόνισε ότι η γραμμή είναι και ευρωπαϊκή γιατί η κυριαρχία της Κύπρου είναι και ευρωπαϊκή. «Οι εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν νοούνται γιατί κάθε παραβίαση συνιστά παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου» διεμήνυσε.

Και κατέληξε λέγοντας: «Υπάρχει ενότητα και θωράκιση του Κυπριακού, επιτέλους. Υπάρχουν πολλοί και στην Ε.Ε. που στηρίζουν δίκαιη και βιώσιμη λύση».

Δείτε το βίντεο:


Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018