Συνάντηση Πάιατ – Λεβέντη στη Βουλή για Μακεδονικό και Novartis

Συνάντηση είχαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, με τον Βασίλη Λεβέντη στο γραφείο του τελευταίου στη Βουλή. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο ζητήματα και συγκεκριμένα στο Μακεδονικό και στο Novartis - Gate.

5a818f9f1dc524c01a8b456a

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, η συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό. 

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε τις ίδιες θέσεις που είχε διατυπώσει στον αμερικανό πρέσβη αναφορικά με το Μακεδονικό, κάνοντας λόγο περί προδοσίας. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων φέρεται να είπε στον κ. Πάιατ ότι «έχετε χρόνο ακόμα να πείσετε να μη δοθεί το όνομα της Μακεδονίας γιατί θα υπάρχει θέμα στην ευρύτερη περιοχή», συμπεριλαμβάνοντας στο συλλογισμό του και τον παράγοντα Τουρκία. 

«Δεν σας πιέζω να αλλάξετε άποψη» φέρεται να απάντησε ο κ. Πάιατ κατά τις πηγές από την Ένωση Κεντρώων, επισημαίνοντας παράλληλα πως υπάρχει μία πραγματικότητα και ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί.

Αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis, πάλι σύμφωνα με τις πηγές από το κόμμα του κ. Λεβέντη, ο πρέσβης των ΗΠΑ σημείωσε ότι το σκάνδαλο είναι άλλης φύσεως θέμα στις ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι ζήτημα που άπτεται της ιδιωτικής ασφάλισης, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου εμπλέκονται το κράτος και άλλοι παράγοντες.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…