Συνάντησε τον Μητσοτάκη ο Φρουζής;

Η σημερινή αναφορά των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ξεπέρασε κάθε όριο προπαγάνδας και συγκρίνεται μόνο με τα χαλκευμένα γραφήματα του ΣΚΑΙ. “Σκιές πάνω και από το Μαξίμου”, έγραψαν τα “Νέα”, ενώ ο “Φιλελεύθερος” είναι είχε καντρικό τίτλο: “Ραντεβού Τσίπρα με Φρουζή”. Βέβαια, στα ψιλά γράμματα πάνω από τους δύο τίτλους τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. “Όταν ο Φρουζής ζητούσε να δει τον Τσίπρα”, γράφουν τα Νέα, “καταγραφές και αιτήματα από το 2013 για...”, γράφει ο Φιλελεύθερος. Δηλαδή, η είδηση δεν είναι ότι υπήρξε ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, αλλά ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής εμφανίζεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να ζητούσε συνάντηση με τον νυν πρωθυπουργό.

5aabc5641dc524f9268b457d

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 η τότε γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή συντάσσει μία αναφορά, με τα ραντεβού, τις υποχρεώσεις αλλά και τις συναντήσεις του πρώην Mr. Novartis την περίοδο εκείνη. Το έγγραφο περιλαμβάνεται μεταξύ των πρόσθετων στοιχεία από τα CD που διαβιβάστηκαν από τη Δικαιοσύνη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Μεταξύ των όσων αναφέρονται εντύπωση προκαλεί μία «συνάντηση με Μητσοτάκη», το οποίο παραπέμπει σε πρώτη ανάγνωση σε συνάντηση του κ. Φρουζή με τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ και πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά.

Το κατά πόσο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση είναι άγνωστο. Όπως επίσης είναι άγνωστο και τι μπορεί να συζητήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών. 

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι το κατά πόσο ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στη ΝΔ θα σηκώσουν το θέμα και θα αναφερθούν σε πιθανή συνάντηση Φρουζή – Μητσοτάκη, όπως ακριβώς έπραξαν όπως είπαμε παραπάνω και με την αναφορά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φιλικά προς τη ΝΔ ΜΜΕ επιχειρούν να βάλουν στο «κάδρο» του σκανδάλου Novartis και τον πρωθυπουργό, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να αποδυναμώσουν την υπόθεση και τις μαρτυρίες των προστατευομένων μαρτύρων.

Όπως επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον αρχηγό του. Εάν δηλαδή θα παραδεχτεί ότι υπήρξε συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Φρουζή, με την ίδια λογική που διαδίδει συνάντηση μεταξύ Τσίπρα – Φρουζή ως αντιπροσώπου της Novartis. Σε διαφορετική περίπτωση και δυστυχώς για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, θα ισχύουν το δύο μέτρα και δύο σταθμά. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κάτω-κάτω έχει στο παρελθόν -όπως και σύσσωμη η οικογένεια Μητσοτάκη/Μπακογιάννη- πολύ στενές σχέσεις, με διευθυντές πολυεθνικών που αποδεδειγμένα έδιναν μίζες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ονόματα δε λέμε, siemens δε θίγουμε…


Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…