Σύγχυση στη ΝΔ με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Ερωτηθείς για το εάν θα συμμετείχε στο συλλαλητήριο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας απάντησε «βεβαίως και θα πήγαινα»

58f9dee31dc524484c8b4c27

«Από το να βγαίνουμε στους δρόμους προτιμότερο είναι να είχαμε την ενημέρωση, που οφείλουμε να έχουμε ως πολίτες και ως πολιτικοί, από μία κυβέρνηση, η οποία θέλει σε αυτές τις κρίσιμες ώρες να διαπραγματεύεται εξ ονόματος του Έθνους» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, και αναφερόμενος στη θέση του κόμματος για το συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου ‘Μακεδονία’ στην ονομασία των Σκοπίων, που διοργανώνεται την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με τη πρόθεση βουλευτών και στελεχών της ΝΔ να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια διερωτήθηκε μάλιστα: «Δεν θα πάνε από τη Νέα Δημοκρατία στα συλλαλητήρια; Δεν το καταλαβαίνω αυτό… Είναι δυνατόν να φράξει κανένας τον δρόμο στον βουλευτή;»

Ο κ. Τζαβάρας σημείωσε ότι «η ονομασία είναι το ένα ζήτημα, τα σοβαρότερα ζητήματα, όμως, είναι οι αλυτρωτισμοί, είναι μια σειρά θέματα, που υπάρχουν καταγεγραμμένα στο Σύνταγμα της γείτονος χώρας και εκεί θα πρέπει αυτός που διαπραγματεύεται για λογαριασμό της Ελλάδας να είναι σε θέση να προσφέρει μια λύση- πακέτο». «Η κυβέρνηση», ανέφερε, «αφήνει να πλανάται στον αέρα μία διχοστασία, μία αντιδικία περί του ονόματος, τη στιγμή που το όνομα είναι ζήτημα, αλλά για να έχουμε λύση, θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία για όλα τα θέματα».

Σχετικά με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση μεταξύ των εκπροσώπων των δύο χωρών παρατήρησε ότι «δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση από την ελληνική κυβέρνηση η μυστική διπλωματία που χρησιμοποιεί προκειμένου να διαπραγματεύεται». «Η κυβέρνηση έχει μάθει να λειτουργεί με διαρροές, αφήνει στις εφημερίδες να πλανώνται διάφορες φήμες, για να κάνει αναγνωριστικές βολές, προκειμένου να πάρει πίεση και σφυγμό για το πού κινείται η κοινή γνώμη ή τα άλλα κόμματα και αποφεύγει να κάνει αυτό που είναι υποχρεωμένη να κάνει, αυτό που έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή στις ανάλογες κρίσιμες ώρες το 2008, όταν καλούσε τα κόμματα και τα ενημέρωνε υπεύθυνα -μέσα και έξω από τη Βουλή- ώστε να είναι και αυτοί γνώστες στα σοβαρά προβλήματα και στις πτυχές και στις λεπτομέρειες, που παρουσιάζει η διαπραγμάτευση. Εμείς είμαστε μπροστά σε ένα μαύρο κουτί που είναι η διαπραγμάτευση και μαθαίνουμε π.χ. από τον κ. Νίμιτς χθες ότι υπάρχει η λέξη ‘Μακεδονία’ στην ονομασία ή δεν υπάρχει. Όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά” και σημείωσε: “Δεν διαπραγματεύεται εξ ονόματος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όσων την ψήφισαν η κυβέρνηση. Έχει αυτή τη στιγμή ιστορικό προνόμιο -και εύχομαι να μη γίνει ιστορική κατάρα- να διαπραγματεύεται εξ ονόματος και για λογαριασμό ολοκλήρου του Έθνους και της ιστορίας του».

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «αυτά που λέγονται περί βελτίωσης των δεικτών, εάν δεν συνοδευτούν και με συγκεκριμένους δρόμους στην ανάπτυξη, αν δεν αυξηθεί το ΑΕΠ με συγκεκριμένες ενέργειες, δράσεις, μεταρρυθμίσεις απλώς θα ακούμε την κυβερνητική προπαγάνδα να μας μιλάει για το τι λέει ο τάδε ή ο δείνα στο εσωτερικό και πόσο πολύ την αγαπάνε ο Ευρωπαίοι».

«Η κυβέρνηση κατάφερε, στην προσπάθειά της να πανηγυρίσει για μία καθαρή έξοδο τον Αύγουστο, να μας αλυσοδέσει με εποπτείες, μέτρα και περιορισμούς, που συγκροτούν ένα τέταρτο μνημόνιο, με τη μόνη διαφορά ότι αυτό το τέταρτο μνημόνιο δεν έχει χρηματοδότηση. Αυτή η πραγματικότητα οπωσδήποτε θα συνεχίσει την επιτροπεία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…