Συγκρούσεις παλαιστινίων με την αστυνομία στο Λίβανο

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση σήμερα κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας διαδήλωσης κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ κατά της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

5a2d67c01dc524312f8b45aa

Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές, υποστηρικτές των Παλαιστινίων, συγκεντρώθηκαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία που βρίσκεται στην περιοχή Άουκαρ, στα βόρεια περίχωρα της Βηρυτού, μετέδωσε ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Την πρόσβαση του πλήθους εμπόδιζε μια μεταλλική πόρτα που έκλεινε τον δρόμο προς την πρεσβεία και οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση για να απωθήσουν τους διαδηλωτές ενώ εκείνοι προσπαθούσαν να ανοίξουν τη μεταλλική θύρα.

Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) τραυματίστηκε ελαφρά στον θώρακα από μια πλαστική σφαίρα όταν ένα μέλος των δυνάμεων επιβολής του νόμου έριξε εναντίον του.

Πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Ορισμένοι εκ των διαδηλωτών έριχναν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που απάντησαν με πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και αντλίες νερού.

Η αστυνομία συνέλαβε διαδηλωτές, δεν διευκρίνισε ωστόσο τον αριθμό των συλλήψεων.

Το πλήθος φώναζε συνθήματα εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ μια ομάδα διαδηλωτών έκαψε ένα ομοίωμα του Αμερικανού προέδρου.

«Βρισκόμαστε εδώ για να πούμε στον Τραμπ ότι η απόφασή του δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης» είπε μία από τις διαδηλώτριες, η Σίλβια Αμούντ.

«Δεν πρόκειται απλά για μια πόλη αλλά το σύμβολο του αγώνα των Παλαιστινίων» συμπλήρωσε η ίδια.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά την αξιοπρέπειά μας και την ιστορία μας» συμπλήρωσε ένας άλλος διαδηλωτής, ο Χάλεντ.

Νωρίς το απόγευμα η πλειονότητα των διαδηλωτών είχε αποχωρήσει από την περιοχή.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων υπήρχαν μέλη παλαιστινιακών οργανώσεων καθώς και ισλαμιστές και υποστηρικτές της λιβανέζικης αριστεράς.

Από την πλευρά του ο ηγέτης της σιιτικής Χεσμπολάχ Χασάν Νασράλα απηύθυνε κάλεσμα για μαζικές κινητοποιήσεις αύριο κατά της απόφασης της Ουάσιγκτον για την Ιερουσαλήμ στο προπύργιο της οργάνωσης, νότια της Βηρυτού.

«Καλώ τους άνδρες, τις γυναίκες, τους νέους και τους ηλικιωμένους, στις νότιες συνοικίες, στη Βηρυτό και όλους όσοι το επιθυμούν στον Λίβανο να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις» δήλωσε ο Νασράλα, απευθύνοντας κάλεσμα και τους Παλαιστίνιους που διαμένουν σε 12 καταυλισμούς προσφύγων στον Λίβανο.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…