Newsroom

Newsroom

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το ξενοδοχείο στην Καμπούλ που "ανέβασε" ο Έλληνας πιλότος

Ο Μιχάλης Πουλικάκος και ο Βασίλης Βασιλείου είναι οι δύο Έλληνες πιλότοι που βρισκόντουσαν στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ, το βράδυ το περασμένου Σαββάτου την ώρα που εισέβαλαν οι Ταλιμπάν.

5a6727671dc524423d8b4579

Σήμερα, με τον κίνδυνο να έχει περάσει αλλά με τα σημάδια από την επίθεση να παραμένουν, οι δύο πιλότοι επέστρεψαν στο ξενοδοχείο και τράβηξαν φωτογραφίες. Πολλές από αυτές είναι από το εσωτερικό του.

Και οι δύο πιλότοι σώθηκαν από καθαρή τύχη αφού ο Μιχάλης Πουλικάκος άλλαξε τελευταία στιγμή όροφο και από τον 5ο όπου έμενε συνήθως, τον μετέφεραν στον 4ο ενώ ο Βασίλης Βασιλείου χρειάστηκε να επιστρατεύσει, γνώσεις, εμπειρία και εφευρετικότητα για να σωθεί αφού άνοιξε τη μπαλκονόπορτα του δωματίου για να φανεί ότι έπεσε και κρύφτηκε κάτω από ένα στρώμα. 


Στις φωτογραφίες που ανέβασε ο Μιχάλης Πουλικάκος, φαίνονται σπασμένα τζάμια, δωμάτια καμμένα, τρύπες στους τοίχους και έπιπλα αναποδογυρισμένα.


Βασίλης Βασιλείου: Αυτό είναι το στρώμα που μου έσωσε τη ζωή

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ο Βασίλης Βασιλείου είναι καλυμμένος, σε κάποιες από αυτές, με ειδική ισοθερμική κουβέρτα. Έμεινε 12 ώρες μέσα στο… στρώμα, σε χαμηλές θερμοκρασίες και έπαθε υποθερμία. Ευτυχώς, ήταν το μόνο που έπαθε.

Ο Βασίλης Βασιλείου είναι ο μοναδικός από τους ενοίκους του 5ο ορόφου του ξενοδοχείου στην Καμπούλ που επέζησε. Όπως είπε ο ίδιος, όταν άκουσε θορύβους από τον διάδρομο του ορόφου και είδε 10 από τους σεκιούριτι του ξενοδοχείου να τρέχουν προς τον γειτονικό λόφο, κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.


«Έσπασαν την πόρτα του δωματίου με βαρύ αντικείμενο και άφησαν πυρομαχικά. Μετά ήρθαν στο δικό μου δωμάτιο» περιγράφει.

Όπως είπε, άνοιξε τη μπαλκονόπορτα για να φαίνεται πως είχε δραπετεύσει. Πέταξε στο δωμάτιο σεντόνια και έβαλε το στρώμα του εντός κρεβατιού στην πόρτα.

Μετά «πήρα το δεύτερο κρεβάτι, το σήκωσα και μπήκα από κάτω. Το κρατούσα 10 εκατοστά από το έδαφος. Μπήκαν στο δωμάτιό μου τρία άτομα. Ο αρχηγός τους, ένας κοντός άνθρωπος, πήγε στο μπαλκόνι κι άρχισε να πυροβολεί. Ο ένας σήκωσε το κρεβάτι και πυροβόλησε. Ήταν το διπλανό όχι το δικό μου».


Μιχάλης Πουλικάκος: Στον 5ο πέθαναν όλοι εκτός από τον Βασίλη

Όταν οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, ο Μιχάλης Πουλικάκος ήταν στο λόμπι. Όπως είπε, μπήκαν από την κουζίνα. Ήταν οκτώ και οπλισμένοι. Άρχισαν να πυροβολούν στο εστιατόριο και το λόμπι.

«Όλοι τρέξαμε στα δωμάτια και καλυφτήκαμε. Μας κυνήγησαν, έσπαγαν τις πόρτες του δωμάτιου και σκότωναν όποιον ήταν μέσα» περιγράφει. Μάλιστα αποκάλυψε πως ενώ κάθε φορά που βρίσκεται στην Καμπούλ μένει στον 5ο όροφο του Intercontinental, αυτή τη φορά ήταν στον 4ο.Η αλλαγή αυτή του έσωσε τη ζωή αφού κανείς απ’ όσους έμεναν στον 5ο όροφο δεν επέζησε, εκτός από τον Βασίλη Βασιλείου






Διαβάστε επίσης:

 Συγκλονίζουν οι περιγραφές των Ελλήνων πιλότων στην Καμπούλ: Μπήκα κάτω από το στρώμα για να σωθώ

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…