Newsroom

Newsroom

Συγχωροχάρτι στους φοροφυγάδες δίνει η Αυστραλία

Η αυστραλιανή εφορία δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε άτομα που έχουν μεταφέρει καταθέσεις στο εξωτερικό και περιουσιακά στοιχεία σε offshore…

aytsralia

Η αυστραλιανή εφορία δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε άτομα που έχουν μεταφέρει καταθέσεις στο εξωτερικό και περιουσιακά στοιχεία σε offshore «να τα δηλώσουν» για να αποφύγουν αυστηρές ποινές.

Με το μέτρο αυτό, εκτιμάται ότι θα επιστρέψουν στη χώρα – και θα φορολογηθούν – δισεκατομμύρια δολάρια, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο εκπρόσωπος της Εφορίας, Κρις Τζόρνταν, σημείωσε ότι όσοι δεν δηλώσουν τις καταθέσεις τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έως τις 19 Δεκεμβρίου θα εντοπιστούν και οι ποινές θα είναι αυστηρές.

Ανέφερε, επίσης, ότι τώρα πλέον διάφορες χώρες μοιράζονται πληροφορίες για φοροφυγάδες και ο εντοπισμός τους είναι πιο εύκολος από το παρελθόν.

Η Εφορία είχε δώσει αμνηστία και το 2010 και τότε κάπου 5400 Αυστραλοί φορολογούμενοι δήλωσαν ποσά συνολικού ύψους 570 εκατομμυρίων δολαρίων.

Της αμνηστίας εξαιρούνται όσοι κατηγορούνται για έσοδα από εγκληματική δράση. Αυτοί, όταν εντοπιστούν, θα διωχτούν κανονικά.

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…