Newsroom

Newsroom

Σωματείο εργαζομένων χορού: Αλληλεγγύη στην Ηριάννα

«Η Ηριάννα είναι στη φυλακή. Κι εμείς προσπαθούμε να εξηγήσουμε το λόγο.

5954fe201dc524bd788b486b 1

Γιατί έκανε κακές παρέες? Γιατί έμπλεξε με ένα ρεμάλι που ήξερε κάτι άλλα ρεμάλια που κι αυτά με τη σειρά τους μόνο με ρεμάλια έμπλεκαν? Γιατί ξέρει αυτή, κάτι θα έχει κάνει, δε μπορεί; Γιατί δεν θα μας πείτε εσείς πώς να κάνουμε τη δουλειά μας; Γιατί για να μιλάτε κι εσείς ξέρουμε τι αναρχοάπλυτοι θα είστε και μην πολυμιλάτε μη σας μαζέψει κι εσάς ο μπόγιας;

Η Ηριάννα είναι στη φυλακή κι εκτός εισαγωγικών η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Η Ηριάννα είναι στη φυλακή επειδή φύσηξε ο μυθικός άνεμος που σπέρνει DNA ό,που βολεύει την εκάστοτε πολιτική συγκυρία. Ο άνεμος αυτός που διεκδικεί επάξια μια θέση πλάι στο Τέρας του Λόχνες και το Γέτι των Ιμαλαϊων. Επειδή είχε το ατυχές κισμέτ να δικαστεί μερικές μέρες μετά την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού και τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου. Επειδή είναι γυναίκα και είχε το θράσος να ορίζει την προσωπική της ζωή όπως η ίδια το επιθυμεί. Επειδή παρόλο που νομίζουμε ότι έχει επικρατήσει ο πολιτικός ορθολογισμός και οι αποφάσεις βασίζονται στην αξιολόγηση αντικειμενικών αποδεικτικών στοιχείων, ο συμβολισμός έχει διαποτίσει ουσιαστικά κάθε πτυχή της πολιτικής.

Κι έπεσε ο κλήρος στην Ηριάννα τώρα να δώσει σχήμα σε αυτό το συμβολισμό. Έγινε ο διάμεσος για να μεταφερθεί στην κοινωνία το μήνυμα της καταστολής. Και ξαφνικά δεν της επιτρέπεται να σπουδάσει, να δουλέψει, να διαμορφώσει την προσωπική της ζωή όπως θέλει. Ξαφνικά μάθαμε όλοι το όνομά της, όπως μάθαμε και του Τάσου κι άλλων τόσων που καταδικάστηκαν με μοναδικό στοιχείο το επιστημονικοφανές DNA.

Ως εργαζόμενοι, ως καλλιτέχνες και πρώτα απ’ όλα ως άνθρωποι στεκόμαστε δίπλα στην Ηριάννα κι εμείς και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή της και την αμετάκλητη αθώωσή της από το εφετείο».

ΣΕΧΩΧΟ – Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…