Στουρνάρας: Πρέπει να κλείσει άμεσα η β΄αξιολόγηση

Την ανάγκη να κλείσει άμεσα η β’ αξιολόγηση εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, υποστηρίζοντας πως αν οι εταίροι, οι θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση επιδείξουν ευελιξία και ρεαλισμό, είναι εφικτό να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο αμέσως προσεχές διάστημα.

58b014531dc5245c228b49e5

Ωστόσο, ανέφερε πως αν οι διαπραγματεύσεις παραταθούν, η χώρα θα εισέλθει σε ένα νέο κύκλο αβεβαιότητας, και θα επιδεινωθούν οι σχέσεις με τους εταίρους-δανειστές με αποτέλεσμα η οικονομία να εμφανίσει στασιμότητα.

«Η ελληνική οικονομία, αν δεν υπάρξει σύντομα συμφωνία, θα αντιμετωπίσει πλήθος αβεβαιοτήτων» τόνισε, ενδεικτικά, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας.

Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε παράλληλα, τη δέσμευση για παραμονή στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας με νόημα πως «η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ συνιστά όρο επιβίωσης».

«Για την Ελλάδα, η ενεργός συμμετοχή της στη ζώνη του ευρώ είναι επιτακτικά αναγκαία για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς και εθνικούς. Είναι όρος επιβίωσης της χώρας σε ένα ταραγμένο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Λειτουργεί ως άγκυρα όχι μόνο οικονομικής, αλλά και κοινωνικής και πολιτικής σταθερότητας. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο διάβα της ιστορίας καμία άλλη χώρα δεν έλαβε τόσο μεγάλη οικονομική στήριξη όσο η Ελλάδα, κάτι το οποίο δεν θα ήταν δυνατόν εκτός Ευρωζώνης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε επίσης, ότι το πρόγραμμα βοήθειας θέτει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

«Οι επιδόσεις του 2016 αποκαλύπτουν τις προοπτικές της οικονομίας» έσπευσε να προσθέσει.

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι κατά το 2017 η ελληνική οικονομία αναμένεται να ανακάμψει, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι για την αναπτυξιακή προοπτική της. Εκτίμησε ότι το 2017, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα αγγίξει το 2,5%, διευκρινίζοντας βέβαια.

Αναλυτικότερα, υπογράμμισε πως για να ανακάμψει η χώρα θα πρέπει αρχικά να κλείσει άμεσα η β’ αξιολόγηση, να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις και τέλος να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…