Newsroom

Newsroom

Στουρνάρας: Δε θέλουμε άλλα μέτρα λιτότητας

“Έχω εξηγήσει τα κοινωνικά όρια της λιτότητας, και αυτός είναι ο λόγος που δε θέλουμε να πάρουμε επιπλέον μέτρα λιτότητας”.…

“Έχω εξηγήσει τα κοινωνικά όρια της λιτότητας, και αυτός είναι ο λόγος που δε θέλουμε να πάρουμε επιπλέον μέτρα λιτότητας”. Τάδε έφη Γιάννης Στουρνάρας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, όπου παραχώρησε συνέντευξη, τασσόμενος εκ νέου κατά της λήψης νέων μέτρων, πριν τα πάρει τελικά.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα λάβει τη δόση του 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013, παρά τις όποιες διαφωνίες με την τρόικα. Αισιόδοξος εμφανίστηκε όμως και για το 2014, κάνοντας λόγο για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, περιορισμένη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και περιορισμό του δημοσιονομικού κενού.

Τι ανησυχεί όμως τον υπουργό Οικονομικών (εκτός από το προφανές, ότι θα τον “ξηλώσουν” αυτοί που τον έχουν ήδη στην μπούκα του κανονιού); Το ισχυρό ευρώ. “Για την Ελλάδα, οι περισσότερες εξαγωγές είναι προς την Ευρωζώνη, επομένως ανησυχώ για την ανταγωνιστικότητα της Ευρωζώνης”, σημείωσε.

Εμείς, πάλι, έχουμε άλλα να ανησυχούμε…