Στον τελικό Κυπέλλου με "4άρα" ο ΠΑΟΚ – "Φωνάζουν" στον Παναθηναϊκό για τη διαιτησία

Τεράστια πρόκριση με ανατροπή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο ΠΑΟΚ, που διέλυσε με 4-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Πολλά παράπονα για τη διαιτησία έχουν οι «πράσινοι», κυρίως για την αποβολή του Χουλτ με δεύτερη κίτρινη κάρτα λίγο πριν το γκολ.

590236bd1dc5243e258b462f

Ο «δικέφαλος του Βορρά» έκανε φοβερή εμφάνιση στο β΄ μέρος απέναντι στον Παναθηναϊκό, που μετά την εξαιρετική του εικόνα στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκε αγνώριστος στην επανάληψη, πήρε το δεύτερο «εισιτήριο» για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ πιθανότατα στις 6 Μαΐου.

Το 2-0 υπέρ των «πρασίνων» στην Αθήνα αποδείχθηκε πολύ λίγο για τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι με «σύμμαχο» την τύχη στο πρώτο μέρος, κυριάρχησαν στο δεύτερο και πέτυχαν 3 γκολ απέναντι σε έναν τραγικό Παναθηναϊκό, που υπέστη καθίζηση σε όλες τις γραμμές. Οι «πράσινοι» έχουν δικαιολογημένα κάποια παράπονα από τον Κύζα (δεν τους δόθηκε πέναλτι στο πρώτο μέρος, ενώ η αποβολή του Χουλτ ήταν πολύ αυστηρή), αλλά η εμφάνισή τους στο δεύτερο μέρος ήταν αδικαιολόγητη και σαφώς προβλημάτισε τον κόσμο τους που προσδοκούσε στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 14ο λεπτό με γκολ του Πέλκα από εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο στο α’ μέρος, χάνοντας πολλές και κλασικές ευκαιρίες.

Από τα πρώτα λεπτά οι «πράσινοι» έδειξαν τις διαθέσεις τους, πίεσαν ψηλά τους αντιπάλους τους και δημιουργούσαν καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση.

Ο Βιγιαφάνιες έκανε μεγάλο ματς, ήταν αυτός που προσπαθούσε με κάθετες πάσες να βρει τους Μπεργκ και Κλωναρίδη, ενώ στη μεσαία γραμμή οι Κουρμπέλης και Ρέις κυριάρχησαν και δεν επέτρεψαν στους «ασπρόμαυρους» να οργανωθούν, με εξαίρεση το πεντάλεπτο 10΄-15΄ όταν και κατάφεραν να κλείσουν τον Παναθηναϊκό στην άμυνα και να προηγηθούν.

Ο Παναθηναϊκός δικαιούτο τουλάχιστον ένα γκολ, αλλά ο Κλωναρίδης και ο Γλύκος του το στέρησαν. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά και έκανε σπουδαίες επεμβάσεις, ιδιαίτερα στο 33΄ όταν έδιωξε τη μπάλα σχεδόν πριν περάσει τη γραμμή από το πλασέ του Βιγιαφάνιες.

Ο Κλωναρίδης βρέθηκε σε τέσσερις περιπτώσεις σε θέσεις βολής, αλλά ήταν άστοχος. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού βγήκε μόνος του απέναντι στον Γλύκο στο 36΄, αλλά πλάσαρε άουτ, στο 38΄ από πολύ κοντά δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ είχε προηγηθεί η φάση του 4ου λεπτού όταν απέναντι από τον Γλύκο καθυστέρησε κι αντί να πλασάρει προτίμησε να κάνει ντρίπλα κι έχασε τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για την ανατροπή του Μπεργκ στο 18΄ από τον Βαρέλα μέσα στην περιοχή, παράβαση που δεν είδε ο Κύζας.

Η εικόνα του αγώνα στην επανάληψη ήταν εντελώς διασφορετική. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Παναθηναϊκού ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ημιτελικού με την κεφαλιά του Λέο Μάτος στο 48΄ μετά τη σέντρα του Μπίσεσβαρ. Είχε προηγηθεί το φάουλ του Πέλκα που έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου και στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Αγνώριστος ο Παναθηναϊκός στο β’ μέρος, χωρίς ενέργεια. Η υπεροχή του ΠΑΟΚ καρποφόρησε στο 73΄ με το γκολ του Σάκχοφ με σουτ έξω από την περιοχή, γκολ που έδινε σκορ πρόκρισης στους «ασπρόμαυρους».

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, που από το 72΄ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω της πολύ αυστηρής και άδικης αποβολής του Χουλτ, για φάουλ στον Μάτος. Η αθηναϊκή ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 80΄ για να σκοράρει με τον Μπεργκ, η κεφαλιά του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τρία λεπτά μετά, ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, Μπίσεσβαρ, άδειασε τον Κουτρουμπή και έδωσε την ευκαιρία στον Πρίγιοβιτς να κάνει το τελικό 4-0.

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης