Στον εισαγγελέα οι γονείς της Μαρίας – Ο διάλογος της μικρής με τον ψυχολόγο

Στο γραφείο του εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι γονείς της μικρής Μαρίας, οι οποίοι χθες, μετά τον εντοπισμό της κόρης τους στο Χαϊδάρι, τέθηκαν υπό κράτηση. Στο νοσοκομείο Παίδων διανυκτέρευσε το τετράχρονο κοριτσάκι, το οποίο εξετάζεται και παρακολουθείται από ψυχολόγους.

572848ba1dc5242e6c8b4573

Οι γονείς της μικρής Μαρίας

Η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη για τους γονείς της Μαρίας, που κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η μητέρα της Μαρίας θα μεταβεί στον εισαγγελέα από τα γυναικεία κρατητήρια του Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας, όπου και διανυκτέρευσε χθες, ενώ ο πατέρας από το Τ.Α. Χαϊδαρίου.

Τι είπε η 4χρονη για την εξαφάνισή της

Εμφανώς φοβισμένη και ταλαιπωρημένη από την περιπέτεια που βίωσε, η μικρή Μαρία απάντησε χθες στις ερωτήσεις του ψυχολόγου ανηλίκων σχετικά με το τι έγινε και βρέθηκε μακριά από την επίβλεψη της οικογένειάς της.

– Που ήσουν;

– Στο δάσος.

– Τι ήθελες εκεί;

– Με άφησε η μαμά μου.

– Πώς βρέθηκες στο δάσος;

– Με άφησε η μαμά μου.

Όπως είπε η Μαρία στους εξειδικευμένους ψυχολόγους που τις έθεσαν τα σχετικά ερωτήματα, η μικρή πήγε να δει «το μικρό άλογο και το σκυλάκι μου». Κατόπιν, βρέθηκε στο δάσος και όπως απάντησε, κοιμήθηκε εκεί όταν κουράστηκε. Δεν άκουσε να τη φωνάζει η μαμά και ο μπαμπάς, ούτε κανείς άλλος, ενώ φοβήθηκε και δεν ήξερε πώς να γυρίσει στους γονείς της.

Βάσει των όσων είπε το ίδιο το κοριτσάκι, αλλά και των πληροφοριών που συγκέντρωσαν, οι Αρχές εκτιμούν ότι δεν υπήρξε κάποιο τρίτο πρόσωπο που να απήγαγε την 4χρονη Μαρία, παρά τους ισχυρισμούς της οικογένειας και κυρίως του παππού του παιδιού. Η Μαρία ήταν πεινασμένη και αφυδατωμένη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι καλά στην υγεία του.

Πώς την εντόπισε ο λιμενικός

Ο άνδρας του Σώματος του Λιμενικού την βρήκε να περπατά στην Λ. Καβάλας και φώναξε το όνομά της. Η μικρή κοντοστάθηκε και ο λιμενικός κατάλαβε ότι είναι το κορίτσι που αναζητούν. Όταν πήγε κοντά της, η Μαρία έβαλε τα κλάματα και του είπε «με άφησε η μαμά μου».

Στο παιδί πήγαν ρούχα για να αλλάξει η θεία και ο παππούς της, ο οποίος στις δηλώσεις του σκιαγραφεί τον απαγωγέα, αναφέροντας ότι είναι ένας άνθρωπος που είχαν αντιδικία και τον είχε απειλήσει ότι θα βλάψει την οικογένειά του.

Στις δηλώσεις της η Ελισσάβετ Πρίντεζη, θεία της 4χρονης δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι το παιδάκι έφτασε μόνο του σε τόσο μακρινή απόσταση γιατί δεν φεύγει ποτέ μακριά από τη μητέρα του. Η κα Πρίντεζη πρόσθεσε, όμως, ότι δεν θεωρεί πως το παιδί αποτέλεσε θύμα προσπάθειας εκβιασμού του παππού της από αθίγγανους. Επίσης, είπε ότι όλη αυτήν την περιοχή την είχε ερευνήσει η ίδια η οικογένεια το προηγούμενο βράδυ.

Οι δηλώσεις του πατέρα

Απαντώντας σε ερώτησεις ο πατέρας της Μαρίας, είπε ότι παραμένει ψύχραιμος γιατί «έχω άλλα δύο παιδάκια και μία γυναίκα που έχει φρικάρει και κάποιος πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση. Αν ήταν καλό να κλαίω σαν γυναικούλα… Ας χάσει ο καθένας το παιδί του, δεν το εύχομαι σε κανέναν, ας έρθει τότε να μου πει αν είναι ψύχραιμος και τι κάνει».

Όπως τόνισε ο κ. Πρίντεζης, η Μαρία δεν γνώριζε καλά το χώρο. «O ένας μου γιος έκανε μία αταξία και ακολουθώντας τον, έχασα την μικρή. Νόμιζα ότι ήταν μαζί».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…