Στοκχόλμη: Συνέλαβαν ύποπτο για την επίθεση

Ραγδαίες και συνεχείς είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την επίθεση στην Στοκχόλμη. Οι σουηδικές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα συνέλαβαν άνδρα που φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση με φορτηγό στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη. Λίγο αργότερα ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν εκρηκτικά στο φορτηγό

58e874cf1dc52495798b46f2

Λίγες ώρες μετά μετά την επίθεση με το φορτηγό, το απόγευμα της Παρασκευής στην εμπορική περιοχή του κέντρου της Στοκχόλμης που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και των τραυματισμό άλλων 15, οι σουηδικές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν, ότι συνέλαβαν ένα άτομο που έχει εμπλοκή στο τρομοκρατικό χτύπημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet, ο ύποπτος είναι ένας 39χρονος Ουζμπέκος υπήκοος που ζει στην Σουηδία και φέρεται να είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

«Ένα άτομο συνελήφθη με την υποψία τέλεσης τρομοκρατικού εγκλήματος μέσω δολοφονίας», τόνισε η Καρίν Ροσάντερ, εκπρόσωπος του εισαγγελικού γραφείου στο πρακτορείο Ρόιτερς. Πρόκειται για τον άνδρα που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην μικρή πόλη Μάρστα στα βόρεια της Στοκχόλμης.

Ο άνδρας φέρεται να είχε προβεί σε αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο facebook με προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους. Οι φίλοι του όμως τόνισαν στην Aftonbladet ότι ο 39χρονος δεν είχε ενδιαφέρον στην πολιτική και την θρησκεία και μιλούσε μόνο για το πώς θα αποκτήσει χρήματα για την οικογένεια του. 

Τέλος, όπως μετέδωσε η σουηδική τηλεόραση επικαλούμενη πολλές αστυνομικές πηγές που δεν κατονομάζονται, στο φορτηγό βρέθηκε μέσα σε τσάντα  αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός,  και ευτυχώς ο δράστης δεν πρόλαβε να την ενεργοποιήσει.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…