"Στο σφυρί" βγάζει η εφορία, μέσω διαδικτύου 1.500 κατασχεμένες βίλες σε επτά νησιά

«Μεγάλα πορτοφόλια» ψάχνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενδιαφερθούν να αποκτησουν 1.500 κατασχεμένες βίλες σε 7 νησιά όλης της χώρας.…

mykonos vila 660

«Μεγάλα πορτοφόλια» ψάχνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενδιαφερθούν να αποκτησουν 1.500 κατασχεμένες βίλες σε 7 νησιά όλης της χώρας.

Τα ακίνητα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο με στόχο να προσελκυθούν υποψήφιοι αγοραστές από όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», οι βίλες -που θα έχουν χαμηλή τιμή εκκίνησης- προέρχονται από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων επιχειρηματιών και φυσικών προσώπων με μεγάλες οφειλές στο δημόσιο, είτε πραγματικά πτωχευμένων είτε απλώς κακοπληρωτών που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Οι πωλήσεις αφορούν σε επτά νησιά, από τα πλέον γνωστά και κοσμοπολίτικα της Ελλάδας με τη Μύκονο να βρίσκεται στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας, με μόλις πέντε ακίνητα.

Τα περισσότερα, τουλάχιστον το ένα τρίτο (590 ακίνητα) βρίσκονται στη Ρόδο και ακολουθούν η Σύρος με 310, η Κρήτη με 280, η Κως με 274, η Σαντορίνη με 31 και η Πάρος με 10 ακίνητα.

Η διαδικασία της πώλησης θα αποτελέσει πιλότο και για μελλοντικές δημεύσεις σε ακίνητα που βρίσκονται ήδη ή θα περιέλθουν μελλοντικά στα χέρια της Εφορίας.
 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…