Newsroom

Newsroom

Στο ψυχιατρείο ο διερμηνέας της κηδείας Μαντέλα

Σε ψυχιατρική κλινική οδηγήθηκε τελικώς ο διερμηνέας της κηδείας Μαντέλα, οδηγούμενος εκεί απο την ίδια του τη σύζυγο.  «Οι τελευταίες…

diermineas mantela 0

Σε ψυχιατρική κλινική οδηγήθηκε τελικώς ο διερμηνέας της κηδείας Μαντέλα, οδηγούμενος εκεί απο την ίδια του τη σύζυγο.

 «Οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες. Τον υποστηρίξαμε γιατί μάλλον έπαθε κατάθλιψη», δήλωσε η σύζυγός του, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Ταμσάνκα Τζαντζιέ, 34 ετών, είχε ραντεβού για εξετάσεις σε ψυχιατρική κλινική στις 10 Δεκεμβρίου, την ημέρα που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο του Σοβέτο η επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα. Ο Τζαντζιέ αναγκάστηκε να ακυρώσει το ραντεβού όταν του προτάθηκε να αναλάβει τη διερμηνεία της τελετής στη νοηματική.

Όταν η κοινότητα των κωφών της Νότιας Αφρικής κατήγγειλε ότι δεν κατάλαβε ούτε λέξη από τις χειρονομίες του κ. Τζαντζιέ, για να δικαιολογηθεί ο διερμηνέας δήλωσε ότι έπαθε σχιζοφρενική κρίση λέγοντας ότι «είδα αγγέλους να κατεβαίνουν στο στάδιο» και ότι «άκουσα φωνές».

Μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε, η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής αναγκάστηκε να ζητήσει επισήμως συγγνώμη από την κοινότητα των κωφών.

Η κύρια οργάνωση κωφών της Νότιας Αφρικής επεσήμανε από την πλευρά της ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Τζαντζιέ έχει κάνει ασυνάρτητη διερμηνεία στη νοηματική σε επίσημη τελετή, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη σταλεί σχετική έκθεση για τον συγκεκριμένο διερμηνέα στην κυβέρνηση.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…