Στο Μαξίμου τα υπουργικά σημειώματα ενόψει ΔΕΘ

Στον «οδικό χάρτη για την ανάταξη» της οικονομίας και της κοινωνίας θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αποφεύγοντας την παροχολογία, παρά τις σχετικές πιέσεις που υπήρχαν σχετικά ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

5739da6e1dc52445358b48d7 1

Σύμφωνα με το real.gr, ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φτάσει τα σημειώματα που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, από τα μέλη της κυβέρνησης και ξεκίνησε η επεξεργασία της ομιλίας του από τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο πρωθυπουργός τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχει συναντήσεις με φορείς της Βορείου Ελλάδας, αλλά και με παραγωγικούς φορείς της χώρας, ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, ενώ πραγματοποιούνται και συσκέψεις υπουργών υπό τον συντονισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η κυβέρνηση, πάντως, πέραν της προσπάθειας για επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, επικεντρώνεται στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την παιδεία που θα γίνει στη Βουλή, ενώ προετοιμάζεται για τη Διάσκεψη Κορυφής των χωρών του μεσογειακού νότου της ΕΕ στην Αθήνα, στις 9 Σεπτεμβρίου. Διάσκεψη που πραγματοποιείται ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Μπρατισλάβας, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit, στις 16 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα μεγάλη είναι η κινητοποίηση των συνδικάτων για τις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για τις 10 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιεί τα εγκαίνια της ΔΕΘ και εν συνεχεία θα ομιλεί στο Βελλίδειο. Τις συγκεντρώσεις πραγματοποιούν μεταξύ άλλων η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…