"Στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου αποφασίζεται η εκταμίευση των 2,8 δισ. Ευρώ" λέει ο Τσακαλώτος

Στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, με αντικείμενο την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

57e8f6371dc524b1708b465e

Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι «θα έρθει ξεχωριστό νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σήμερα το βράδυ ή αύριο» και ότι θα κατατεθεί τροπολογία για το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), στο οποίο, όπως ανέφερε, «δεν έχουμε βρει λύση».

«Τα όρια είναι πάρα πολύ ασφυκτικά για τους στόχους που έχουμε βάλει για να τελειώσει η 2η δόση μέχρι το EuroGroup της 8ης Οκτωβρίου», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε «είναι πάρα πολλά ζητήματα, όχι όλα νομοθετημένα, έχει και υπουργικές αποφάσεις, άρα καταλαβαίνετε όλοι γιατί χρειάζεται η διαδικασία του επείγοντος».

Κόντρα Τσακαλώτου – Βαρβιτσιώτη

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που έκανε λόγο για χυδαιότητες, προκάλεσε η αναφορά του εισηγητή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην αρμόδια Επιτροπή, ότι στη διοίκηση του «Υπερταμείου», έχει διοριστεί σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι γυναίκες έχουν τη δική τους υπόσταση. Δεν είναι όπως μάθατε στη ΝΔ», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ριζούλης υποστήριξε ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η εκταμίευση της δόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ θα βοηθήσει στην σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας για να βγει η χώρα από την κρίση.

«Προχωράμε στις διαπραγματεύσεις λαβωμένοι, με το μυαλό και τα μάτια μας στο τέλος της λιτότητας και με μεγάλη αισιοδοξία. Δεν πετυχαίνουμε μερικές φορές τους στόχους μας, αλλά είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον έλληνα πολίτη και να φέρουμε την δίκαιη ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Ριζούλης.

«Σήμερα καταρρέουν όλοι οι μύθοι που είχε καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης για τις αποκρατικοποιήσεις», αντέτεινε ο εισηγητής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας, ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

«Χάσαμε πολύτιμο χρόνο και έχουν πολλαπλασιαστεί οι οφειλές του δημοσίου. Κάνατε τη χειρότερη συμφωνία», τόνισε μεταξύ αλλων.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…