Newsroom

Newsroom

Στις αγορές και πάλι η Κύπρος

Την πρώτη της έξοδο στις αγορές, έναν χρόνο νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, πραγματοποιεί σήμερα η Κύπρος, εκδίδοντας νέο πενταετές ομόλογο,…

Την πρώτη της έξοδο στις αγορές, έναν χρόνο νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, πραγματοποιεί σήμερα η Κύπρος, εκδίδοντας νέο πενταετές ομόλογο, λήξεως τον Ιούνιο του 2019. Γύρω στις 11 το πρωί σήμερα οι πέντε διεθνείς κολοσσοί με τους οποίους συνεργάζεται η Κυπριακή Δημοκρατία ανακοίνωσαν ότι δέχονται προσφορές για τα κυπριακά ομόλογα με επιτόκιο 4,9%. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα. Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι η πρώτη προσπάθεια εξόδου της Κύπρου στις αγορές έχει προσελκύσει κεφάλαια 1,5 δισ. ευρώ.  

Η πορεία της έκδοσης έρχεται να επιβεβαιώσει το θετικό κλίμα που εισέπραττε η Κύπρος τις τελευταίες ημέρες, στα road shows που οργάνωσαν οι πέντε ξένες τράπεζες, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, UBS και VTB Capital, σύμβουλοι της έκδοσης. Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον προέρχεται από βρετανικά και αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια. Σημειώνεται πως τον περασμένο Απρίλιο η Κύπρος είχε αντλήσει 100 εκατ. ευρώ μέσω της έκδοσης ευρωπαϊκού ομολόγου, με ιδιωτική τοποθέτηση και με επιτόκιο 6,5%.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…