Newsroom

Newsroom

Στις 8 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη στα Πετράλωνα

Στις 8 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν, που έγινε…

metanasths

Στις 8 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν, που έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2013 στα Πετράλωνα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Στο εδώλιο κάθισαν ο Διονύσης Λιακόπουλος και ο Χρήστος Στεργιόπουλος, που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Και οι δύο αρνούνται ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση υποστηρίζοντας ότι το συμβάν ήταν αποτέλεσμα… διαπληκτισμού που προηγήθηκε με το θύμα. Αρνούνται επίσης τη σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή, παρά τα ευρήματα στις κατοικίες τους, όπως καταγράφονται στη δικογραφία.

Με την έναρξη της διαδικασίας μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο ακροατήριο η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε για τυπικούς λόγους την αποβολή της Πολιτικής Αγωγής που έχει ζητήσει από το δικαστήριο να κριθεί η υπόθεση ως έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα.

Στην πρώτη μέρα της δίκης, κατέθεσαν στο δικαστήριο τέσσερις μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ένα ζευγάρι που είναι κάτοικοι της περιοχής και μένουν στο σημείο όπου έγινε το έγκλημα.

Στην κατάθεσή τους ανέφεραν ότι ξύπνησαν από το βογγητό κάποιου και αμέσως βγήκαν στο μπαλκόνι τους από όπου είδαν τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας απομακρυνόταν περπατώντας και μετά «κούρνιασε» κάτω από ένα φορτηγό.

Οι άλλοι δύο μάρτυρες ήταν αστυνομικοί που συνέλαβαν τους δύο δράστες. Οι αστυνομικοί, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν ότι στην κατοχή των δραστών είχαν βρεθεί δύο στιλέτα τύπου πεταλούδα, εκ των οποίο το ένα ήταν «σίγουρα ματωμένο» και ότι είχαν παραδεχθεί ότι μαχαίρωσαν τον αλλοδαπό εργάτη.

Είπαν επίσης ότι οι δράστες δεν είχαν τοποθετημένη στο σημείο όπου έπρεπε την πινακίδα του δικύκλου με το οποίο κινήθηκαν το επίμαχο βράδυ αλλά την είχαν κάτω από την σέλα.

Στην δίκη αναμένεται να καταθέσουν και οι γονείς του 27χρονου, οι οποίοι ταξίδεψαν από το Πακιστάν και βρέθηκαν την Τετάρτη έξω από τη δικαστική αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση.

Η μητέρα του θύματος κλαίγοντας φιλούσε τη φωτογραφία του νεκρού γιου της και κατέρρευσε πριν προλάβει να μιλήσει σε δημοσιογράφους. Ο πατέρας του 27χρονου ζήτησε την τιμωρία των δραστών.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο η δικογραφία για το έγκλημα έχει συμπεριληφθεί σε αυτές που χειρίζονται οι εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που ερευνούν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για στελέχη και μέλη του κόμματος.

Στη σχετική λίστα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη -που υπέβαλε ως αναφορά στον Αρειο Πάγο ο υπουργός Νίκος Δένδιας- η εν λόγω υπόθεση περιγράφεται ως «θανάσιμος τραυματισμός υπηκόου Πακιστάν από δύο μέλη της Χρυσής Αυγής».

Στο παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούλιο, αναφέρεται για τη στυγερή δολοφονία του μετανάστη, ότι ο κατηγορούμενος Διονύσης Λιακόπουλος «με ένα στιλέτο τύπου “πεταλούδα” που έφερε μαζί του, έπληξε τον αλλοδαπό στο στήθος και ο δεύτερος κατηγορούμενος (σ.σ. τότε πυροσβέστης) Χρήστος Στεργιόπουλος με ένα στιλέτο που έφερε μαζί του, τον έπληξε στη μέση και στο μηρό, με αποτέλεσμα από τα χτυπήματα αυτά να επέλθει ο ακαριαίος θάνατός του. Ακολούθως οι κατηγορούμενοι επιβιβάστηκαν στη μοτοσικλέτα τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση», μέχρι τη σύλληψή τους μετά λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ