Newsroom

Newsroom

Στις 15 Ιανουαρίου το σχέδιο για τις απολύσεις

Στις 15 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί στη Τρόικα, το σχέδιο της κυβέρνησης για τις 15.000 απολύσεις που θα γίνουν στο δημόσιο.…

apolyseis 1

Στις 15 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί στη Τρόικα, το σχέδιο της κυβέρνησης για τις 15.000 απολύσεις που θα γίνουν στο δημόσιο.

Το σχέδιο θα παρουσιάσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και προβλέπει την απόλυση 11.000 εργαζομένων για το 2014 και άλλων 4.000 για το 2013. Θα προβλέπει ακόμη τον τρόπο με τον οποίο θα τεθούν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα 12.500 εργαζόμενοι.

Αυτοί που θα χάσουν τη δουλειά τους, εκτιμάται ότι θα προέλθουν απο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις δημοτικές επιχειρήσεις, τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και απο τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, δηλαδή οι σχολικοί φύλακες, οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών. Συμπεριλαμβάνονται ακόμη όλοι οι εργαζόμενοι σε φορείς του δημοσίου που καταργούνται. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…