Newsroom

Newsroom

Στις 10 Μαΐου η συνέχιση της δίκης Ηριάννας – Περικλή

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ξεκίνησε και αναμένεται να συνεχιστεί στις 10 Μαΐου η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Ηριάννας και του συγκατηγορούμενου της Περικλή οι οποίοι σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια κάθειρξη ο καθένας για «συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς(ΣΠΦ)».

5ab27e431dc524921d8b45c9

Η 29χρονη διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 34χρονος πτυχιούχος Γεωπονικής, που είναι κρατούμενοι από τον περασμένο Ιούνιο -καθώς δεν έχει δοθεί αναστολή στην εκτέλεση των ποινών τους- βρίσκονται υπό την κρίση των δικαστών για την έφεση τους και ενώ ήδη πολλοί νομικοί έχουν διατυπώσει έντονους προβληματισμούς τόσο για τα στοιχεία βάση των οποίων οι δύο νέοι καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό όσο και για την άρνηση της δικαιοσύνης να επιτρέψει την έξοδο τους από την φυλακή.

Η Ηριάννα, που από την πρώτη στιγμή αρνείται κάθε σχέση της με την «ΣΠΦ», βρέθηκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής τον Μάρτιο του 2011 μετά από έφοδο στο σπίτι του συντρόφου της Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, ο οποίος συγκατοικούσε με τον Περικλή, όπου κοιμόταν και η ίδια.

Ο Κωνσταντίνος παραπέμφθηκε σε δίκη ως μέλος των «ΣΠΦ» και αθωώθηκε καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία που να στηρίζουν την κατηγορία, ενώ η Ηριάννα μετά από κατάθεση που έδωσε είχε αφεθεί ελεύθερη, αφού δεν προέκυψε κάτι εναντίον της.

Λίγους μήνες μετά είχε εντοπιστεί στην πανεπιστημιούπολη ένα μεταλλικό κουτί με όπλα το οποίο μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής και ένα χρόνο μετά, η πραγματογνωμοσύνη επί του οπλισμού, αποφάνθηκε για την ύπαρξη μερικού αποτυπώματος που ανήκει σε «άγνωστο θήλυ». Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της Ηριάννας και του Περικλή τον Ιανουάριο του 2013 η οποία κατέληξε στην καταδίκη τους εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων όσον αφορά τα ισχνά στοιχεία που έλαβαν υπόψη τους οι δικαστές.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες φίλοι και συγγενείς των δύο κατηγορουμένων βρέθηκαν τόσο έξω από το δικαστικό μέγαρο με πανό και κείμενα συμπαράστασης, με περισσότερες από 390 υπογραφές πανεπιστημιακών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, επιστημόνων, καλλιτεχνών και άλλων όσο και μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Εφετείου που διεξάγεται η δίκη. Όλοι τους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους δύο, αλλά και τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός, όπως λένε, ότι οι καταδίκες στηρίχθηκαν σε κοινωνικές σχέσεις και επιστημονικά αμφισβητούμενα αποτελέσματα ελέγχου βιολογικών υλικών.

«Ένα δείγμα DNA ούτε καταδικάζει ούτε αθωώνει. Από μόνο του δεν αρκεί» ανέφερε λίγο μετά την έναρξη τη δίκης ο πρόεδρος του δικαστηρίου

Στο δικαστήριο κατέθεσε αστυνομικός της Κρατικής Ασφάλειας ο οποίος χαρακτήρισε «ορφανό» τον οπλισμό που βρέθηκε στην πανεπιστημιούπολη ενώ προκάλεσε εντύπωση όταν ανέφερε πως τα επίμαχα όπλα ήταν επί δέκα μέρες χωρίς καμία επιτήρηση σε ένα γραφείο στην Ασφάλεια. Είπε επίσης, ότι αν και είχε έρθει σε επαφή με τα όπλα, δεν του ζητήθηκε ποτέ δείγμα βιολογικού υλικού.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι γονείς και άλλοι συγγενείς των δύο κατηγορουμένων αλλά και ο σύντροφος της Ηριάννας, κ. Παπαδόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε αδιανόητο και παράλογο να βρίσκεται κατηγορούμενη η 29χρονη για κάτι που ο ίδιος έχει αθωωθεί: «Στο σπίτι μου δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα που να μας συνδέει με την οργάνωση. Οδηγήθηκα σε μία δίκη που κράτησε δύο χρόνια και εξευτέλισε τη δικογραφία. Ο εφέτης ανακριτής είχε το θάρρος να μην προφυλακίσει, ούτε την Ηριάννα ούτε τον Περικλή και τους προστάτευσε μάλιστα αφού δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους. Εγώ αθωώθηκα. Δεν προέκυψε ποινικό ενδιαφέρον στις φιλικές σχέσεις μου με δύο εκ των κατηγορουμένων από τους Πυρήνες της Φωτιάς, και τώρα ερχόμαστε να ακούσουμε ότι μέλος της οργάνωσης είναι η Ηριάννα».

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…