Newsroom

Newsroom

Στη Βουλή το σκάνδαλο για την Πανγαία – Νέες αποκαλύψεις

Στη Βουλή έφτασε η σκανδαλώδης πώληση της Πανγαία, εταιρίας real estate της Εθνικής Τράπεζας. Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC…

ethniki

Στη Βουλή έφτασε η σκανδαλώδης πώληση της Πανγαία, εταιρίας real estate της Εθνικής Τράπεζας. Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC η εταιρία – φιλέτο πωλείται έναντι σχεδόν 600 εκατ. ευρώ σε εταιρία ισραηλινών συμφερόντων, η οποία πρώτα είχε εξασφαλίσει δάνειο 400 εκατ. ευρώ με εξαιρετικά προνομιακούς όρους και χαμηλό επιτόκιο. Νωρίτερα μάλιστα το χαρτοφυλάκιο της Πανγαία είχε αυξήσει σημαντικά την αξία του με την εξασφάλιση 14 ακινήτων του Δημοσίου από τις αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία εν συνεχεία το Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να νοικιάζει από την εταιρία real estate με μακροχρόνιες μισθώσεις και υψηλό τίμημα.

 

Το θέμα έφερε στη Βουλή η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, κάνοντας λόγο για μεγάλο σκάνδαλο. Παράλληλα σύμφωνα με αποκαλύψεις που έκανε ο πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Ν. Έβρου κύριος Λελιάτσος Παναγιώτης,  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ διορίσθηκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος και απείλησε με μήνυση τον εν λόγω πολιτευτή λόγω της αποκαλύψεως αυτής. Αναζητώντας κανείς στοιχεία για την  νέα εταιρεία,  ιδιοκτήτη της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ, ανακαλύπτει ότι ιδρύθηκε μόλις τον Μάρτιο του 2013 και η μόνη αγοροπωλησία που έχει πραγματοποιήσει είναι αυτή της ΠΑΝΓΑΙΑ και καμία άλλη.

Επίσης η εταιρεία φέρεται να έχει προσωπικό 5 ατόμων τους : Chris Papachristophorou-  Managing Partner/Founder,  Alistair Dixon – Senior Advisor,  Luv Shah – Senior Advisor,  Beatrice Mazzolani – Italy Country Manager,  Julien Abello – Senior Associate.Τα τρία πρώτα στελέχη της INVEL ήταν στο πρόσφατο παρελθόν μεγαλοστελέχη  του τμήματος real estate της Deutsche Bank καθώς και της  RREEF Opportunistic Investments  η οποία είναι θυγατρική της Deutsche Bank.

Η διεύθυνση της Invel Real Estate στο Λονδίνο είναι:

Invel Real Estate Partners

7 Old Park Lane, Mayfair,

London W1K 1QR, United Kingdom

T: +44 (0) 20 7529 6605

Στην ίδια όμως διεύθυνση  στο Λονδίνο- με σχεδόν παραπλήσιο τηλεφωνικό αριθμό-υπάρχει η εταιρεία Onyx Financial Advisors UK Ltd,  η οποία είναι εκπρόσωπος της BSGR στο Λονδίνο:

Onyx Financial Advisors UK Ltd

7 Old Park Lane, Mayfair

London W1K 1QR United Kingdom

Tel: +44(0)20 7529 6600

www.onyxfa.com και η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της guardian ελέγχεται από το FBI για απάτη (http://www.theguardian.com/world/2013/apr/16/fbi-arrest-bribery-10bn-mountain).

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση της Ραχήλ Μακρή εδώ

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Hot Doc του τεύχους 40

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…