Newsroom

Newsroom

Στην Αθήνα η Σάλι Πότερ – Μεγάλο αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη

Στην Αθήνα θα βρεθεί, στις 4 Ιανουαρίου, η διάσημη Βρετανίδα σκηνοθέτρια, Σάλι Πότερ. Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει πλήρες αφιέρωμα στο έργο της, με αφορμή την έξοδο της νέας της ταινίας «The Party» (28/12), σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment.

5a3d5db31dc5249f428b4890

Την Πέμπτη, 4/1, η Σάλι Πότερ θα προλογίσει την προβολή των 20.00 και μετά το τέλος του «Party» θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Θα συνοδεύεται από τον παραγωγό της, Κρίστοφερ Σέπαρντ.

Η ταινία, μια πικρή κοινωνική σάτιρα γυρισμένη σε μαυρόασπρο, με πρωταγωνιστές τους Κριστίν Σκοτ Τόμας, Μπρούνο Γκανζ, Έμιλι Μόρτιμερ, Τίμοθι Σπολ και Πατρίτσια Κλάρκσον, παρουσιάστηκε στο τελευταίο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Το φιλμ γυρίστηκε κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος για το Brexit και σχολιάζει με μαύρο χιούμορ τη σημερινή βρετανική κοινωνική και πολιτική ζωή. Η Σάλι Πότερ χαρακτηρίζει το «Party» ως «μία τραγωδία σε περιτύλιγμα κωμωδίας, όπου η εορταστική συγκέντρωση μερικών φίλων κλιμακώνεται γρήγορα σε ένα βίαιο ξέσπασμα».

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Μπερλινάλε, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το μισό συνεργείο και οι ηθοποιοί έκλαιγαν το πρωί που μάθαμε τα αποτελέσματα για το Brexit. Υπήρχε μια αίσθηση ότι η ταινία -κι εγώ το καταλάβαινα καθώς παρακολουθούσα τις εξελίξεις- ήταν ελαφρώς προφητική». Και χαρακτήρισε το φιλμ της ως μια «απολύτως πολιτική δήλωση, μια ελαφριά και τρυφερή ματιά στην κατάσταση της Αγγλίας, μιας τραυματισμένης Αγγλίας».

Η ρετροσπεκτίβα θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 10 Ιανουαρίου και στις δύο αίθουσες της Ταινιοθήκης και περιλαμβάνει όλες τις μεγάλου, αλλά και τις μικρού μήκους ταινίες της πολυσχιδούς σκηνοθέτριας, γνωστότερης στους περισσότερους για το φιλμ της «Ορλάντο» (1992), με πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον σε ρόλο άντρα, αλλά και γυναίκας. Η ταινία, μια τολμηρή διασκευή του ομώνυμου κλασικού μυθιστορήματος της Βιρτζίνια Γουλφ, θίγει διαχρονικά ζητήματα που σχετίζονται με το φύλο και την ταυτότητα, από την εποχή της βασίλισσας Ελισάβετ μέχρι τον ύστερο 20ο αιώνα και ήταν υποψήφια για δύο βραβεία Όσκαρ.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…