Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το Ίδρυμα Κακογιάννης για την υπόθεση Ανγκ Λι

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για τις συνθήκες υλοποίησης της παράστασης «...και Ιουλιέτα» με πρωταγωνίστρια την Πέμη Ζούνη. Σε ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα κάνει λόγο για «στοχευμένη απάτη μέσω Διαδικτύου» και παραποίηση στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

58cc068f1dc52422658b4845

Όλα ξεκίνησαν από την αποκάλυψη ότι οι φωτογραφίες της Πέμη Ζούνη με τον σκηνοθέτη Ανγκ Λι δεν ήταν πραγματικές, αλλά αποτέλεσμα Photoshop. Ερωτήματα προέκυψαν σχετικά με τις συνθήκες της παραγωγής και για το εάν έγινε πραγματικά η συνεργασία με τον γνωστό σκηνοθέτη.

Στην νέα ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα αναφέρει ότι «όπως είχε προαναγγείλει με ανακοίνωσή του στις 20 Φεβρουαρίου του 2017, μόλις ενημερώθηκε για το θέμα που προέκυψε σχετικά με το υλικό δημοσιότητας της παραγωγής – παράστασης “… και Ιουλιέτα”, που φιλοξενήθηκε στο Θέατρό του, δρομολόγησε σειρά ενεργειών για την πλήρη διαλεύκανση όλων των συνθηκών υλοποίησης της παραγωγής.

Αρχικώς ανατέθηκε στην εξειδικευμένη εταιρεία κυβερνοασφάλειας TRUST-IT η διενέργεια εκτεταμένης έρευνας και η σύνταξη πραγματογνωμοσύνης σχετικά με τα αντικειμενικά δεδομένα της εν λόγω παραγωγής.

Σύμφωνα με το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που παραλάβαμε, έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για στοχευμένη απάτη μέσω διαδικτύου, στην οποία περιλαμβάνεται και παραποίηση στοιχείων ταυτότητας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (Mail Impersonation). Οι δράστες δημιούργησαν αρχικώς ψευδείς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στη συνέχεια, υποδυόμενοι πρόσωπα και εταιρείες εγνωσμένου διεθνούς κύρους, απέστειλαν προς το Ίδρυμα ψευδή μηνύματα και ψηφιοποιημένα στοιχεία σχετικώς με σειρά θεμάτων που αφορούσαν στην ως άνω παραγωγή και στους συντελεστές της.

Κατόπιν αυτών, το Ίδρυμα προσφεύγει αμέσως στη Δικαιοσύνη με υποβολή μήνυσης, για την προσωποποίηση και τον εντοπισμό των δραστών και των στόχων τους, επιφυλασσόμενο των εν γένει δικαιωμάτων του.

Για κάθε περαιτέρω εξέλιξη θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή