Στη δημοσιότητα οι επιστολές Λεμπιδάκη που υπέγραφε με το αίμα του: "Έχω φτάσει στα όρια της τρέλας"

Τις στιγμές αγωνίας που έζησε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης στα χέρια των απαγωγέων του, μαρτυρούν οι επιστολές που έγραφε προς την οικογένειά του κατά τη διάρκεια των έξι περίπου μηνών της ομηρίας του και τις οποίες υπέγραφε ακόμα και με το ίδιο του το αίμα.

59d4b2ae1dc5248f0e8b4585

Μέσα από τις επιστολές, γίνεται αντιληπτό πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης προσπαθούσε να καθησυχάσει τους οικείους του παρά τα όσα βίωνε ο ίδιος διαβεβαιώνοντάς του παράλληλα πως είναι καλά, ενώ σε κάποιες άλλες φαινόταν η απόγνωση αφού όπως λέει έχει φτάσει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής και της τρέλας και τους ζητάει να κάνουν όσο  πιο γρήγορα μπορούν.

Σύμφωνα με το bloko.gr, στην πρώτη του επιστολή ο επιχειρηματίας απευθύνεται προς οικείο του πρόσωπο και προς μέλη της οικογένειας του.


Η δεύτερη επιστολή με παραλήπτες τη σύζυγο και τα παιδιά του, αυτή που είναι σφραγισμένη με αίμα, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης περιγράφει λεπτομερώς σκηνές από το τελευταίο ταξίδι τους στη Γερμανία, ώστε κανείς να μην αμφιβάλλει, πέρα από το αίμα και τον γραφικό χαρακτήρα, για την ταυτότητα του συντάκτη του κειμένου. 

Στην συγκεκριμένη επιστολή αναφέρει: 

Μιχάλης 23/4/2017

Οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούνΑγαπημένοι μου γονείς, Κατερινούλα, παιδιά μου, Μανόλη,Είμαι ζωντανός, τρέφομαι καλά, όμως οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν.Με ρωτάνε αν έλαβα το μήνυμα του η… Δε θυμάμαι σε ποιο μήνυμα αναφέρεστε. Περάσαμε θαυμάσια το προηγούμενο Πα/Σα/Κο/ στο Montabaur με την Κατερίνα, στη γιορτή για τα 50 χρόνια, με τους 100 περ. καλεσμένους των 4 φίλων που γιόρταζαν. Το μινωικό κόσμημα φαίνεται να άρεσε στη γυναίκα του…Παρακαλώ, αν μπορείτε κάντε λίγο γρήγορα. Μου λένε, να μην κάνετε πολλές διαπραγματεύσεις κι άλλα «κόλπα».Πειστήρια θα πάρετε ακόμα μια φορά μόνο. Οι άνθρωποι που είναι εδώ που με κρατάνε, μου φέρονται καλά. Μη γίνει κάποιο λάθος παρακαλώ.Να θυμάστε συνθηματικό Α.Β.Σας αγαπώ πολύ και σας ευχαριστώ. Αντιλαμβάνομαι τον πόνο, την αγωνία και τις δυσκολίες σας».


Σε άλλη επιστολή, που έστειλε προς τον πατέρα του και μετρώντας ήδη 24 ημέρες στην απομόνωση δηλώνει ότι έχει αγγίξει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και φτάνει στα όρια της τρέλας. 

Γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή

«Αγαπημένε μου πατέρα»

Μετά από 24 ημέρες έχω περάσει τα όριά μου, λέει απευθυνόμενος στον πατέρα του… Ήταν όμως χωρίς να το γνωρίζει μόλις στην αρχή μιας οδυνηρής διαδρομής 186 ημερών.

“Έχω φτάσει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής και αρχίζει η τρέλα” λέει χαρακτηριστικά.

“Ξέρω ότι δεν έχουμε ούτε κατά διάνοια τα υπέρογκα ποσά που ακούω πως ζητάνε, αλλά να βρεθεί κάτι που κι εσείς μπορείτε και θα είναι γι’ αυτούς αποδεκτό” γράφει στον πατέρα του τονίζοντας παράλληλα να κάνουν γρήγορα καθώς “κάθε μέρα που περνά μπορεί να φέρει κινδύνους”.


Σε άλλη επιστολή που φέρει ημερομηνία 22 Αυγούστου και περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικοκογραφία, αποδέκτες είναι τα παιδιά του επιχειρηματία.

22/8/17

Aγόρια μου,

Καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μου δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν…Θέλω να πιστεύω πως παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία σας μπορέσατε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας. Και ότι σταθήκατε στη μανούλα, τον παππού, τη γιαγιά, τον θείο δίνοντάς τους κουράγιο με τη νεανική σας αισιοδοξία.

Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε γι αυτά.

Ελπίζω και εύχομαι να χουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη όπου όποτε και για ό,τι θέλετε να κάνουμε. Σας σκέφτομαι και σας αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Θέλω να σας δω να προοδεύετε να δημιουργείτε μα πάνω απ΄όλα να στε ασφαλείς και ευτυχισμένοι άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.

Ο μπαμπάς σας 


H επιστολή στη γυναίκα του, Κατερίνα

«Ο χειρότερος πόνος για μένα είναι η έλλειψή σου και η μεγαλύτερη έγνοια μου ήταν η αγωνία και θλίψη σου» γράφει ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στην σύζυγό του Κατερίνα.


Όλες οι επιστολές, περισυλλέχθηκαν σύμφωνα με το διαβιβαστικό «με την προβλεπόμενη διαδικασία προς αποφυγή οιασδήποτε επιμόλυνσης, προκειμένου να είναι εφικτή στη συνέχεια η εργαστηριακή εξέταση του αντικειμένου προς εντοπισμό εκμεταλλεύσιμου υλικού (βιολογικού, αποτυπωμάτων κλπ)». Επίσης, όλες οι επιστολές πέρασαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια όπως πιστοποιείται, ώστε να απομονωθεί και να αξιοποιηθεί το οποιοδήποτε εκμεταλλεύσιμο υλικό, μπορούσε σε κάθε στάδιο της μυστικής προανάκρισης ν’ ανοίξει κάθε φορά κι ένα νέο παράθυρο στην εξελικτική προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Εμπλοκή δύο Ρώσων στην υπόθεση εξετάζει η ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, συνεχώς νέα δεδομένα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την απαγωγή του επιχειρηματία. Αυτή την φορά, τα νέα στοιχεία αφορούν την εμπλοκή δύο Ρώσων μετά και την κατάθεση ενός εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Όπως κατέθεσε ο εν λόγω κατηγορούμενος, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, «εμένα με έβαλε στην ιστορία ένας Ρώσος και σε κάποιο από τα από τα δυο κρησφύγετα που είχα πάει υπήρχε ένα καλάσνικοφ που δεν ήταν δικό μου. Αυτός με άλλαζε αλλά ίσως ερχόταν και άλλο άτομο για την φύλαξη».

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του o 45χρονος αγρότης από τον Πρινέ Ρεθύμνου, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ήταν ένας από τους ανθρώπους που είχε αναλάβει χρέη φρουρού στα κρησφύγετα που κρατούσαν οι απαγωγείς τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, «τότε ένας γνωστός μου άνδρας Ρωσικής καταγωγής τον οποίο έλεγα εγώ με το όνομα Γιάννη και είχε δουλέψει για μένα στο παρελθόν ως εργάτης, με προσέγγισε λέγοντάς μου ότι μπορώ να κάνω μια δουλειά για κάποιον άλλον φίλο του Ρώσο και να βγάλω χρήματα».

Τόσκας: Η υπόθεση είχε απογοητεύσεις, προβληματισμούς και άγχος

Η επιτυχής έκβαση της επιχείρησης για την απελευθέρωση του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και τη σύλληψη των απαγωγέων του έδειξε μία αστυνομία που δουλεύει επαγγελματικά, που δεν έχει αποκλειστικό σκοπό την καταστολή, αλλά κύριο στόχο έχει το χτύπημα του εγκλήματος και της παραβατικότητας και αυτό έχει γίνει κατανοητό σε όλο τον λαό, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών (Προστασίας του Πολίτη), βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τόσκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο104,9 FM».

«Πάντοτε σε αυτές τις υποθέσεις υπάρχουν κίνδυνοι. Η υπόθεση πέρασε από 40 κύματα, με απογοητεύσεις διαφορετικών βαθμών και τελικά ήταν αίσιο το τέλος, απελευθερώθηκε ο άνθρωπος, συνελήφθησαν οι απαγωγείς, δε χύθηκε αίμα. Όμως, υπήρξαν πολλές απογοητεύσεις, προβληματισμοί, άγχος, μέχρι να σωθεί ο άνθρωπος και να εξελιχθεί η επιχείρηση» είπε ο κ.Τόσκας, γνωστοποιώντας ότι ο κ. Λεμπιδάκης και η οικογένειά του «εξέφρασαν στον αρχηγό της Αστυνομίας την επιθυμία να βοηθήσουν σε κάποιους τομείς». «Είναι θέμα δικό τους το πώς και ευπρόσδεκτη κάθε προσφορά και από τη συγκεκριμένη οικογένεια και από άλλους χορηγούς, που ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί» προσέθεσε.

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

tzaneio nosokomeio

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο με αιμορραγία στο μέτωπο

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Τσιτσιπάς

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έγραψε» πάλι, αυτή τη φορά μιλώντας για το χώμα

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Δημοσκοπήσεις

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Για ποια κόμματα οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες και ποιοι φαίνεται να κερδίζουν

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο