Στη Βουλή η τροπολογία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς του Δημοσίου

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την αποκλειστική διεξαγωγή με ηλεκτρονικό τρόπο των πλειστηριασμών από το Δημόσιο. «Ό,τι κάνει η ΑΑΔΕ τώρα με τους ίδιους κανόνες, με τις ίδιες προτεραιότητες, με τα ίδια φίλτρα, μπορεί να το κάνει και ηλεκτρονικά» υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

5a58e8bd1dc52499018b4567

του Άγγελου Προβολισιάνου 

Με την εν λόγω τροπολογία οι πλειστηριασμοί με επισπεύδοντα το Δημόσιο θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, ενώ εναρμονίζεται ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. 

«Να είμαστε ξεκάθαροι, ό,τι κάνει η ΑΑΔΕ τώρα με τους ίδιους κανόνες, με τις ίδιες προτεραιότητες, με τα ίδια φίλτρα, μπορεί να το κάνει και ηλεκτρονικά. Τίποτα άλλο από αυτό το σώμα δεν γίνεται με αυτή την αλλαγή» σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Αμέσως μετά τον υπουργό Οικονομικών, το λόγο πήρε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος προκειμένου να παραθέσει δύο ερωτήματα προς τον κ. Τσακαλώτο. «Ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας προβλέπει ότι η πρόσθετη προσφορά σε έναν πλειστηριασμό όπου ο επισπεύδων είναι η τράπεζα μπορεί να είναι χαμηλότερη της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Ο Κώδικας Είσπραξης δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, εναρμονίζονται και σ΄ αυτό;», ήταν το πρώτο ερώτημα, με το δεύτερο να είναι το εξής:

«Ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων δεν προβλέπει καμία προστασία όσον αφορά την πρώτη κατοικία ακόμη κι αν ο οφειλέτης του Δημοσίου πληρεί τα κριτήρια που έχουν ενσωματωθεί του νόμου Κατσέλη για την προστασία πρώτη – κύρια κατοικία από τον πλειστηριασμό. Δεν υπάρχει ρητή πρόβλεψη που θα αποτρέψει την Εφορία ή το ασφαλιστικό ταμείο από το να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Σε ποιο βαθμό προχωρά η εξομοίωση αυτών των δύο διαδικασιών;».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έθιξε το ζήτημα για το κατά πόσο υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης του νόμου Κατσέλη – Σταθάκη και μετά το τέλος του 2018, σημειώνοντας πως υπάρχουν δημοσιεύματα που τονίζουν ότι οι δανειστές είναι ανυποχώρητοι ως προς τη συνέχισής του.

«Στη διαπραγμάτευση δεν έχει μπει θέμα για νόμο Κατσέλη» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, παραπέμποντας για τα δύο προαναφερθέντα ερωτήματα τον κ. Θεοχαρόπουλο στην κ. Παπανάτσιου. Και συμπλήρωσε πως όποιος  κάνει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη έως τις 31/12/2018, τότε ακόμα και αν η απόφαση βγει κατά το 2019, εκείνος θα προστατεύεται κανονικά. 

Η τροπολογία:

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ