Σταματήστε την "κατάληψη" στο Πολυτεχνείο (γιατί η "κατάληψη" έγινε κατάθλιψη πάλι…)

Το Πολυτεχνείο και οι φωτεινές μέρες του Νοέμβρη του '73 είναι ιστορικός σταθμός για την μεταλαμπάδευση των αξιών της ανθρωπιάς και της ελευθερίας από γενιά σε γενιά και την συλλογική ανά(σ)ταση της κοινωνίας από τον καθημερινό θάνατο που επιβάλλουν οι παντός είδους εξουσίες και ο οικονομικές χούντες σε βάρος της ανθρώπινης ύπαρξης.

5a0d770e1dc524d8218b4814

Του Παναγιώτη Παπαδόπουλου (Κάιν) *

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι αγώνες της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στον ναζισμό και των ντόπιων συνεργατών του κατά την διάρκεια της Κατοχής, οι αγώνες των Λαμπράκηδων, συντρόφων από την Αριστερά και τον Αναρχισμό ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΩΤΟΙ, θαμμένα όνειρα και οράματα για ένα Κόσμο Δίκαιο.

Ζούμε μέρες κοινωνικής και ιστορικής παρακμής με την εξαθλίωση και το Παράλογο να κυριαρχεί αφήνοντας παντού το βαρύ αποτύπωμα της Αδικίας με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας να φυτοζωεί και να βουλιάζει στην φτώχεια, στην κατάθλιψη και στις αρρώστιες, μέρες αυταρχισμού και δικαστικής ανομίας που εκτελεί με 13 χρόνια στις φυλακές εκδικητικά και παράνομα δύο νέους ανθρώπους την Ηριάννα και τον Περικλή.

Οι αγώνες ΟΜΩΣ για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να αποφεύγουν τον ελιτισμό της «πρωτοπορίας». Πρέπει να γίνονται μέσα στους ΑΛΛΟΥΣ και για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ! Δεν γίνονται «στο όνομά μας και για το όνομά μας και για το σημαιάκι μας» που δεν αφορά κανέναν παρά μόνο την εκτόνωση του ιδιωτικού και προσωπικού μας μικρόκοσμου που συμβάλλει στην άνοδο και εδραίωση φασίζουσων αντιλήψεων και πρακτικών.

Η κατάληψη που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στο Πολυτεχνείο δεν σέβεται και δεν τιμά τους νεκρούς αγωνιστές του ’73, δεν τιμά και δεν σέβεται τον Κουμή, την Κανελλοπούλου, τον Μιχάλη Καλτεζά, δεν σέβεται το συλλογικό κοινωνικό πένθος για τους δεκάδες νεκρούς κάτω από τις λάσπες στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο, είναι ΕΧΘΡΙΚΗ απέναντι στον Αναρχισμό και στην Αντιεξουσία.

Είναι μια ακόμη ΚΑΠΗΛΕΙΑ, μια ακόμη ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ της φλόγας του Νοέμβρη.

Σταματήστε εδώ την «κατάληψη», ΑΠΟΧΩΡΗΣΤΕ , δείξτε έστω και καθυστερημένα τον σεβασμό σε εκείνη την Εξέγερση και στον χώρο που τότε αγκάλιασε όλο τον λαό χωρίς να ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!

* Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Κάιν), δηλώνει μεμονωμένο άτομο από το Αναρχικό / Ελευθεριακό κίνημα

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…