Newsroom

Newsroom

Στα "λευκά" η Αττική – Προβλήματα στους δρόμους

Χιόνι άρχισε να πέφτει από το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, ντύνοντας με ένα λευκό στρώμα τις οροφές των σταθμευμένων αυτοκινήτων, με τη χιονόπτωση να είναι εντονότερη στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.

587406a31dc524b14a8b4580

Η χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα σε οδικές αρτηρίες του νομού Αττικής, ενώ λόγω του παγετού, τα σχολεία στον δήμο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού Αττικής, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει νωρίτερα ότι οι χιονοπτώσεις θα ήταν έντονες σε περιοχές όπως το Βόρειο Αιγαίο, η Εύβοια και οι Σποράδες, ενώ στα λευκά αναμενόταν να ντυθούν περιοχές και στην Αττική, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη.

Διακοπή κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Ν. Μάκρης

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου, λόγω της χιονόπτωσης στην περιοχή.

Κλειστή για τα οχήματα παραμένει και η λεωφόρος Διονύσου από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως την περιοχή ανατολή, αλλά και η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς καζίνο

Επιπλέον, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία έχει διακοπεί για τα φορτηγά οχήματα από το 4ο χιλιόμετρο παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ η κίνηση των υπολοίπων οχημάτων γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, αλλά και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε Αθήνα, Κηφισιά, Διόνυσο

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στους δήμους Αθηναίων, Κηφισιάς και Διονύσου, λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού, όπως ενημέρωσαν οι δημοτικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί στην Αθήνα και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες, αύριο Τρίτη, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, θα παραμείνουν κλειστά. Ο δήμος Αθηναίων ζητεί από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες, λόγω του πάγου που αναμένεται να σχηματιστεί σε πεζοδρόμια της πόλης.

Εξάλλου, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Διονύσου (Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Σταμάτας) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λόγω της χιονόπτωσης και των ακραίων καιρικών συνθηκών, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη όσα σχολεία στο δήμο Κορυδαλλού βρίσκονται σε σημεία της πόλης με έντονες κλίσεις στο οδόστρωμα. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του δήμου, αύριο θα παραμείνουν κλειστά το 3ο, 7ο, 8ο, 18ο, 19ο και 21ο νηπιαγωγείο, καθώς και το 5ο, 9ο, 10ο, 12ο δημοτικό σχολείο.

Επίσης, αύριο Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στους 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής (Αχαρνές, Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαραθώνας, Μαρκόπουλο, Παιανία, Παλλήνη, Σπάτα – Αρτέμιδα, Ραφήνα – Πικέρμι, Σαρωνικός, Ωρωπός).

Ούτε στο δήμο Πειραιά θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου, λόγω της χιονόπτωσης και των προβλέψεων για τον σχηματισμό παγετού τις πρωινές ώρες.







Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…