Newsroom

Newsroom

Στα χέρια του Facebook το WhatsApp

Tη δημοφιλή υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp θα αγοράσει ο κολοσσός των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, καταβάλλοντας 16 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα…

fb whatsapp

Tη δημοφιλή υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp θα αγοράσει ο κολοσσός των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, καταβάλλοντας 16 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα τέσσερα “μετρητά” και τα 12 σε μετοχές του Οργανισμού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Facebook, στο «πακέτο» περιλαμβάνονται επίσης και άλλα τρία δισ. δολάρια, σε δεσμευμένες μετοχές, οι οποίες θα δοθούν σε ιδρυτές και εργαζομένους του WhatsApp, φτάνοντας έτσι στην μεγαλύτερη αγορά που έχει γίνει ποτέ από τον Οργανισμό.
Το WhatsApp, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Facebook, αποτελεί μία ταχέως αναπτυσσόμενη υπηρεσία μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο για φορητές συσκευές, με πάνω από 450 εκατ. χρήστες κάθε μήνα. Είναι δημοφιλές μεταξύ των νεαρότερων ηλικιών, που το χρησιμοποιούν για να αποφεύγουν τις χρεώσεις στα γραπτά μηνύματα.
«Το WhatsApp είναι σε πορεία να συνδέσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Οι υπηρεσίες που φτάνουν σε αυτό το ορόσημο είναι όλες εξαιρετικά πολύτιμες» δήλωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook.
«Ξέρω τον Γιαν εδώ και πολύ καιρό και χαίρομαι που θα συνεργαστώ με τον ίδιο και την ομάδα του για να κάνουμε τον κόσμο πιο ανοικτό και διασυνδεδεμένο» πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Γιαν Κουμ, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του WhatsApp.