Newsroom

Newsroom

Στα άκρα η ΝΔ, αφού δεν σοβαρεύτηκε η ΧΑ

Η πανθομολογούμενη στροφή της Νέας Δημοκρατίας προς την Ακροδεξιά και η σταδιακή εγκατάλειψη του μέχρι πρότινος εγχειρήματος επικοινωνίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κεντρώο χώρο, είναι αποτέλεσμα μιας κυνικής αποτίμησης των υπόγειων διεργασιών που το τελευταίο διάστημα καταγράφονται στο εσωτερικό της Χ.Α.

59da187a1dc5246f0f8b45de 1

Του Πέτρου Κατσάκου

Είναι γεγονός ότι οι εσωτερικές συγκρούσεις, η σταδιακά μειούμενη απήχηση στο υπερσυντηρητικό ακροατήριο, το άγχος για την εξέλιξη της πολύκροτης δίκης αλλά και η εξάντληση της πολιτικής ατζέντας του νεοναζιστικού μορφώματος έχουν προκαλέσει ένα ντόμινο αποχωρήσεων και κλεισίματος γραφείων και έχουν δημιουργήσει μια σημαντική μάζα “ορφανών” ακροδεξιών ψηφοφόρων. Με δεδομένη τη δυναμική που στη χρονική συγκυρία έχει δημιουργήσει η κινητικότητα στον χώρο της Κεντροαριστεράς για τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα, στην Πειραιώς έχει επικρατήσει η άποψη αυτών που εισηγούνται την επιχειρησιακή στροφή προς τον επαναπατρισμό στη Νέα Δημοκρατία των αλήστου μνήμης “νοικοκυραίων” του Αντώνη Σαμαρά και την εγκατάλειψη της προσπάθειας αλίευσης ψήφων από τον χώρο του Κέντρου.

Την ώρα που περιφερειακά γραφεία της Χ.Α. βάζουν λουκέτο και οι αποχωρήσεις από το μόρφωμα ακολουθούν η μία την άλλη, τα πρωτοκλασάτα ακροδεξιά στελέχη της Ν.Δ. έχουν αναλάβει τον ρόλο του εργολάβου που θα κατασκευάσει τις γέφυρες που απαιτούνται για την επιστροφή των “ορφανών” ψηφοφόρων στη “γαλάζια” πολυκατοικία. Την ίδια ώρα, ο κατ’ όνομα φιλελεύθερος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεχόμενος τις εισηγήσεις των εκ δεξιών του, κοπιάζει να ισορροπήσει πάνω στη λεπτή γραμμή που ο ιδρυτικός χαρακτήρας του κόμματος του επιβάλλει ακόμη να διατηρεί. Μια γραμμή που τείνει να εξαλειφθεί στο όνομα της διεύρυνσης του ακροατηρίου της Ν.Δ. προς τα άκρα. Άκρα που δεν αντιμετώπισαν ποτέ τους ενοχικά τη χούντα, άκρα που αναπολούν τον νόμο και την τάξη της επταετίας, άκρα που ανατριχιάζουν με ταυτότητες φύλου, σύμφωνα συμβίωσης και ιθαγένειες σε “λαθρομετανάστες”.

Με την ένοχη ανοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία στρίβει επικίνδυνα το τιμόνι προς τα άκρα και ο πολιτικός χρόνος που μεσολαβεί έως το συνέδριο του κόμματος θα αποτελέσει το κρίσιμο διάστημα για την εσωκομματική παγίωση της στροφής, που, παρά τη συνοχή που χαρακτηρίζει τα κόμματα που δημοσκοπικά τουλάχιστον βρίσκονται εν αναμονή της εξουσίας, θα είναι δύσκολο να συντηρηθεί. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον υπό διαμόρφωση φορέα της Κεντροαριστεράς και για όσους εκεί συντηρούν σενάρια επανασυγκόλλησης με μια ακραία Ν.Δ. που έρχεται να καλύψει την αποτυχία τής Χ.Α. να… σοβαρευτεί.

Πηγή: avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…