Σπαρακτική επιστολή στον Πρόεδρο της Κύπρου: "Έχασα όλη μου την οικογένεια στο δυστύχημα της ‘’Ήλιος’’ και μου πήρατε τα λεφτά"

Θλίψη προκαλεί η επιστολή πολίτη στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη. Ο Ανδρέας Ευριπίδου απευθύνεται στον Πρόεδρο διαμαρτυρόμενος διότι εξαιτίας του «κουρέματος» των καταθέσεων στην Κύπρο, έχασε όλα τα χρήματα που είχε λάβει ως αποζημίωση για την απώλεια της οικογένειάς του στο αεροπορικό δυστύχημα της «Ήλιος».

579776021dc524943e8b47fd

Ο Ανδρέας Ευρυπίδου, είχε χάσει στο τραγικό δυστύχημα πριν από ένδεκα χρόνια τους γονείς του και τις δύο μικρότερες αδελφές του. Στην επιστολή του προς τον Νίκο Αναστασιάδη, ο κύπριος πολίτης καταγγέλλει ότι έχει στείλει πολλές επιστολές ζητώντας βοήθεια, αλλά όλοι τον αγνοούν.

Μιλώντας στο sigmalive.gr o Ευριπίδου ανέφερε: Ήμουν 19 ετών στρατιώτης όταν αποφάσισαν οι γονείς μου με τις αδελφές μου να κάνουν το ταξίδι από το οποίο δεν επέστρεψαν ποτέ. Έμεινα μόνος σε ένα άδειο σπίτι. Μέχρι τα 25 μου χρόνια, η ζωή μου περιστρεφόταν γύρω από τις κηδείες, τα μνημόσυνα και τα δικαστήρια. Δεν σπούδασα, δεν μπορούσα… ήταν και είναι εφιάλτης. Σήμερα στα 30 μου χρόνια, ξύπνησα από τον εφιάλτη και αποφάσισα ότι πρέπει να ζήσω. Ήμουν σε πλήρη σύγχυση. Από την μία μέρα στην άλλη τα έχασα όλα, έχασα ότι πιο πολυτιμότερο. Ότι κάνω, το κάνω μόνος μου, η καθημερινότητα σε ένα άδειο σπίτι με αναμνήσεις είναι βασανιστική. Ξύπνησα μετά από ένδεκα χρόνια αγανάκτησης και σήμερα ζητώ ευκαιρία να ζήσω να δημιουργήσω και να κάνω οικογένεια».

Θετικό είναι πάντως το γεγονός ότι αφού η επιστολή του πήρε δημοσιότητα, ο Νίκος Αναστασιάδης έδωσε εντολή στον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, να χειριστεί το θέμα ώστε να δοθεί λύση. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται πως ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία με τον καταγγέλλοντα ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημά του.

Διαβάστε την επιστολή

«Εξοχότατε Κε Πρόεδρε

Ονομάζομαι Αντρέας Ευριπίδου, είμαι ένα από τα ορφανά της Ηelios. Το ξέρω ότι σας φαίνομαι άγνωστος γιατί κρυβόμουν για σχεδόν 11 βασανιστικά, με την σημασία της λέξεως, χρόνια ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου ζω στη κατάθλιψη και την μιζέρια. Γιατί κάποια γεγονότα ούτε το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να τα συλλάβει.

Είχα χάσει τότε του γονείς μου αλλά και της δυο μικρότερες αδερφούλες μου, είχε ξεκληριστεί ολόκληρη η οικογένεια μου μένοντας μόνος. Πάντα προσπαθούσα να αποφεύγω την δημοσιότητα γιατί δεν ήθελα να με βλέπει ο κόσμος με λύπηση και μετά από 11 χρόνια κάνω το αντίθετο γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμένα κάθε άνθρωπος έχει τα όρια του, ήθελα απλά να ζήσω σαν άνθρωπος και αυτό το στερούμαι. Έχουν περάσει τα χρόνια και ακόμη προσπαθώ με κάθε τρόπο να σταθώ στα πόδια μου και να καταφέρω να ζήσω φυσιολογικά σαν όλους εσάς.

Μου έχετε πάρει όλα τα λεφτά ότι είχα και δεν είχα και όταν εννοώ όλα, όλα ανεξαιρέτως. Με έχετε φέρει και πάλι στο μηδέν.

Έχω καταντήσει τα τελευταία χρόνια κε Πρόεδρε, κατά καιρούς, να είμαι χωρίς ρεύμα χωρίς νερό και να κινδυνεύω με νευρική ανορεξία.

Σας στέλνω όλους ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, διπλοσυστημένες και μέσω email, ζητώντας βοήθεια και με λίγα λόγια να με αγνοείτε όλοι σας.

Κε πρόεδρε δεν έχω οικογένεια από πίσω μου να με στηρίξει η να μου δώσει κάτι που έχω ανάγκη, είμαι ο μοναδικός ΕΠΙΖΩΝ από την οικογένεια μου.

Για να σας δώσω να καταλάβετε πως νιώθω απλά φανταστείτε να έρθετε στη θέση μου για λίγο. Σε μια ημέρα χάνεται όλη η οικογένεια σας, μένετε μόνος και απροστάτευτος, χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά και χωρίς την οικογενειακή θαλπωρή.

Η ιδέα μόνο ανατριχιάζει!

Σε αυτό τον τρομακτικό κόσμο εγώ ζω. Και τώρα έχω φτάσει σε κάποια ηλικία όπου θα ήθελα να προχωρήσω με τη ζωή μου. Να παντρευτώ να δημιουργήσω οικογένεια όπου πιστεύω εκεί θα είναι η πραγματική μου γιατρειά στο να μπορέσω να ξαναβρώ την ευτυχία μου και να βρω λίγη παρηγοριά αλλά δεν μπορώ να τα κάνω λόγω οικονομικών κε Πρόεδρε. Θα ήθελα το σπίτι μου κε Πρόεδρε να ξαναγεμίσει χαρά και ευτυχία.

Αντί αυτού κινδυνεύω να τα χάσω και αυτά που μου έχουν αφήσει. Αγωνίζομαι πραγματικά να επιβιώσω σε ένα υπερβολικά σκληρό κόσμο και ένα κράτος το οποίο δεν νοιάζεται.

Στην κηδεία κε Πρόεδρε ήσασταν εκεί και δεν θα ξεχάσω που μου είχατε πει «Ανδρέα είσαι δυνατός στάσου στα πόδια σου γερός και δυνατός», τα πόδια μου όμως άρχισαν και λυγίζουν κε Πρόεδρε πραγματικά.

Διατελώ μετά τιμής

Ανδρέας»

Διαβάστε την ανακοίνωση του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Σκόνη 1

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Τι περιείχε τελικά η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

AP24113863901084 1

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

Ενενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας…

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Σάττι 3

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Η Μαρίνα Σάττι ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ αλλά ένα απρόσμενο περιστατικό πήγε την…

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Πειραιάς

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Παρολίγο τραγωδία πήγε να συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά με μια 70χρονη γυναίκα από τη…

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…