Newsroom

Newsroom

S&P: Σταθερή η αξιολόγηση της Ελλάδας, αλλά "πολύ μεγάλο" το χρέος

Σταθερή στο «Β-/B» διατηρεί την αξιολόγηση της Ελλάδας ο οίκος Standard & Poor’s, διατηρώντας το σταθερό outlook, που υποδεικνύει ότι…

Σταθερή στο «Β-/B» διατηρεί την αξιολόγηση της Ελλάδας ο οίκος Standard & Poor’s, διατηρώντας το σταθερό outlook, που υποδεικνύει ότι δεν επίκειται ούτε αναβάθμιση, αλλά ούτε και υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου.

Στην έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει τις δημοσιονομικές της επιδόσεις και η οικονομία έχει αρχίσει να εξισορροπείται, όμως τονίζεται πως το χρέος τόσο της κυβέρνησης, όσο και το εξωτερικό χρέος της χώρας, είναι πολύ μεγάλο.

«Οι εξωτερικές αδυναμίες παραμένουν, δεδομένου του υψηλού επιπέδου του εξωτερικού χρέους, του αποπληθωρισμού της οικονομίας και της περιορισμένης νομισματικής ευελιξίας», αναφέρουν οι αναλυτές του S&P.

Σημειώνεται ότι ο Standard & Poor’s, όπως άλλωστε και ο οίκος Fitch, διατηρεί την Ελλάδα έξι βαθμίδες κάτω από το investment grade, ενώ ο Moody’s αξιολογεί την Ελλάδα με «Caa3», εννέα βαθμίδες κάτω από το όριο του junk.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…