Newsroom

Newsroom

Σόιμπλε: Η Γερμανία δε βρίσκεται σε ύφεση

H Γερμανία «δε βρίσκεται σε ύφεση» και παραμένει η «ατμομηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας, τόνισε από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας,…

schauble

H Γερμανία «δε βρίσκεται σε ύφεση» και παραμένει η «ατμομηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας, τόνισε από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την ώρα που η επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας ανησυχεί την Ευρώπη.

«Δεν έχουμε ύφεση στη Γερμανία, σημειώνεται μια εξασθένιση της ανάπτυξης» δήλωσε κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο περιθώριο της φθινοπωρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την διαφωνία του στην ιδέα ότι η αύξηση των δαπανών θα έδινε μια λύση, οδηγώντας στην έξοδο της Ευρωζώνης από την κρίση. Η ανάπτυξη δε μπορεί να επιτευχθεί «υπογράφοντας επιταγές», υποστήριξε, ενώ υπενθύμισε ότι χρειάζονται επίσης «αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» σε ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία ή η Ιταλία.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας αναθεώρησαν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για τις προοπτικές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, επικαλούμενα την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και την απουσία επενδύσεων. Όπως αναφέρεται στις προβλέψεις των γερμανικών ινστιτούτων, το 2014 η αύξηση του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 1,3% έναντι 1,9% των εαρινών προγνώσεων, ενώ το 2015 ο ρυθμός ανάπτυξης θα κινηθεί στο 1,2% έναντι 2% που προέβλεπαν προηγουμένως.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…