Σλοβάκος πρωθυπουργός: "Ανούσιες οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία και θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία όλων μας"

Αυστηρά επέκρινε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω των ενεργειών…

fico slovakia 536 355

Αυστηρά επέκρινε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω των ενεργειών της Μόσχας στην Κριμαία, κρίνοντας ότι απειλούν την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη.

«Γιατί έπρεπε να θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομία της ΕΕ η οποία μόλις αρχίζει να αναπτύσσεται;» διερωτήθηκε ο Φίτσο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. «Εάν υπάρχει μια κατάσταση κρίσης, πρέπει να επιλυθεί με άλλα μέσα, όχι με ανούσιες κυρώσεις. Ποιος ωφελείται από την συρρίκνωση της οικονομίας της ΕΕ, τη δημιουργία προβλημάτων για την οικονομία της Ρωσίας και με την Ουκρανία από οικονομικής άποψης να έχει γονατίσει;» συνέχισε.

Εξάλλου ο Φίτσο τόνισε πως η χώρα του οφείλει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να διακοπεί η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω Ουκρανίας. Η Μόσχα διέκοψε την ροή του φυσικού αερίου προς το Κίεβο την 16η Ιουνίου, εξαιτίας μιας διένεξης των δύο κρατών λόγω ανείσπρακτων οφειλών της ουκρανικής πλευράς, αλλά μέχρι στιγμής συνεχίζει να διοχετεύει αέριο στο δίκτυο το οποίο περνάει από την ουκρανική επικράτεια για να προμηθεύει τους πελάτες της.

Τα κράτη της Ευρώπης αγοράζουν περίπου το ένα τρίτο των προμηθειών τους σε αέριο από τη Ρωσία. Περίπου το 40% της ποσότητας αυτής διακινείται μέσω του δικτύου αγωγών που περνάει από την Ουκρανία και τη Σλοβακία.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…