Newsroom

Newsroom

"Το σκυλί του Ωρίωνα" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Έξι άνθρωποι βρίσκονται τυχαία και συνθέτουν μια νέα ιστορία. Ένα ζευγάρι που ερωτεύτηκε πολύ και οι ζωές τους χωρίστηκαν, ένα…

skili oriona maria mamouri

Έξι άνθρωποι βρίσκονται τυχαία και συνθέτουν μια νέα ιστορία. Ένα ζευγάρι που ερωτεύτηκε πολύ και οι ζωές τους χωρίστηκαν, ένα ανδρόγυνο που επιβιώνει μέσα στις επιλογές του, μια τραγουδίστρια που πιστεύει στο απίθανο κι ένας νεαρός άντρας που ζει από κεκτημένη ταχύτητα. Όλοι τους αναρωτιούνται: «Τι είναι τόσο δυνατό που να μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να αλλάξει, που να τον μεταμορφώσει σε κάτι άλλο από αυτό που ήταν;».

Αυτό είναι το έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, «Το σκυλί του Ωρίωνα», που θα ανεβάσει από 1η Δεκεμβρίου η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη με την Εταιρεία Θεάτρου «Θέρος» στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Όπως σημειώνει η ίδια, η οποία υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη δραματουργική επεξεργασία: «Το σκυλί του Ωρίωνα είναι η στιγμή η τόσο συγκεκριμένη, που καθίσταται άχρονη. Είναι η ανθρώπινη ιστορία που προετοιμάζεται για να γίνει Μυθολογία. Είναι ο Έρως ο υπερπόντιος ο λυσιμελής που θα μας καταστερίσει. Είναι μια παρανοημένη λογική, ορισμένη να φοβάται την τρέλα. Στο σκυλί του Ωρίωνα, άνθρωποι, που είναι αυτό που είναι, περιμένουν να γίνουν αυτό που θέλουν να είναι. Κάποιοι απ’ αυτούς κρατιούνται απ’ τη ζωή και πάνε. Κάποιοι άλλοι, όμως  αφήνονται στην ποίηση και ρέουν».

Στην παράσταση παίζουν: Χρήστος Καπενής, Μαρία Μαμούρη, Ελένη Ορνεράκη, Στέφανος Παπατρέχας, Φάνης Παυλόπουλος, Μαίρη Χάγια. Τα σκηνικά ανήκουν στη Φαίδρα Χάρδα, τα κοστούμια στη Νικολέτα Πανακιώτου, ενώ οι φωτισμοί στη Χριστίνα Θανάσουλα. Τη μουσική έχει συνθέσει η May Roosevelt.

Σημειώνεται πως η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη θα παρουσιάσει από τον Ιανουάριο του 2015 στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης την παράσταση «Η όγδοη ημέρα της δημιουργίας», η οποία είναι βασισμένη σε διηγήματα των Αντρέ Πιερ Ντε Μαντιάργκ και Ζωρζ Μπατάιγ.

Info: από 1η Δεκεμβρίου 2014. Θέατρο του Νέου Κόσμου – Δώμα: Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος, 210-9212900. Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρω (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό), 8 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (ατέλεια). Προπώληση: viva.gr.

Πηγή: tospirto.net

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…