Newsroom

Newsroom

Σκουρλέτης: Η ΝΔ είναι όχημα εξυπηρέτησης συμφερόντων στο θέμα της ΔΕΗ

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», τόνισε ότι η στάση του κ. Μητσοτάκη είναι αποκαλυπτική και επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το όχημα εξυπηρέτησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων στο θέμα της ΔΕΗ δεν μπορεί με κανένα άλλο τρόπο να εξηγηθεί η στάση της».

58f91bbf1dc524484c8b4a9f

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για τα ζητήματα της ενέργειας, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης «εισηγείται πράγματα, υπερακοντίζοντας θέσεις των δανειστών, όπως … να πουληθεί ο ΑΔΜΗΕ κατά 66%, ενώ έχει ολοκληρωθεί το εναλλακτικό σχέδιο για τα δίκτυα της χώρας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, οταν ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για τη ΔΕΗ,… προηγουμένως οφείλει να δώσει απαντήσεις, ποιος π.χ. οδήγησε την εταιρεία σε υπερχρέωση με συνολικό δανεισμό 5 δισ. ευρώ που έγινε επί των ημερών προηγούμενων κυβερνήσεων… Όπως είπε, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αύξηση επί ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «άκρως επικίνδυνο» το επιχείρημα περί μειωμένης χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας, λέγοντας πως «αν τελικά μοναδική παράμετρος για να αξιολογήσεις τη ΔΕΗ είναι η χρηματιστηριακή της τιμή και εισηγηθείς η πώληση τμήματός της να γίνει στη βάση της χρηματιστηριακής τιμής, διαπράττεις έγκλημα τεράστιο. Είναι και επικίνδυνο να γίνει κάτι τέτοιο, αυτό οδηγεί στο ξεπούλημα».

Κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για την καθυστέρηση διασύνδεσης των νησιών, καθώς «οι διασυνδέσεις αυτές που θα οδηγούσαν σε κατακόρυφη μείωση του κόστους στους λογαριασμούς, δεν προχώρησαν καθόλου, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων» όπως επίσης και για τις μονάδες Μεγαλόπολης και Πτολεμαϊδας V και τις καθυστερήσεις στις επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αναφερόμενος στις αυξημένες χρεώσεις που πολλοί είδαν φέτος τον χειμώνα στους λογαριασμούς τους, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι υπάρχει ένας «περίεργος» μηχανισμός χρέωσης των ΥΚΩ (Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας): «Ο χειμώνας ήταν βαρύς και όλοι καταναλώσαμε περισσότερες κιλοβατώρες» ανέφερε και σημείωσε πως «η επιβάρυνση αυξάνεται καθώς υπολογίζεται πάνω στην κατανάλωση» και «ίσως χρειάζεται να επανεξεταστεί συνολικά ο τρόπος που χρεώνονται αυτές οι επιβαρύνσεις».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…